ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Πορτογαλία: Εκτροχιάστηκε το ιστορικό τελεφερίκ Γκλόρια

Πορτογαλία: Εκτροχιάστηκε το ιστορικό τελεφερίκ Γκλόρια Facebook Twitter
0

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της πορτογαλικής πρωτεύουσας, όταν το ιστορικό τελεφερίκ Elevador da Glória εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 άτομα.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας, δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, πέντε φέρουν ελαφρύτερα τραύματα, ενώ αρκετοί επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στα βαγόνια. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για σοβαρά τραύματα, όπως κατάγματα και κρανιοεγκεφαλικούς τραυματισμούς.

Η διευθύντρια της Πολιτικής Προστασίας, Μαργαρίδα Κάστρο Μαρτίνς, επιβεβαίωσε ότι η καμπίνα του τελεφερίκ φέρεται να κατέρρευσε από μεγάλο ύψος. Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες και διασώστες με 19 οχήματα, ενώ η περιοχή γύρω από τη Baixa έχει αποκλειστεί.

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Λισαβόνας. Το δυστύχημα έχει προκαλέσει σοκ στους κατοίκους της πόλης, καθώς πρόκειται για σύμβολο της αστικής συγκοινωνίας της πρωτεύουσας.

Οι αρχές ερευνούν τα αίτια του ατυχήματος.

Διεθνή
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kneecap: Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για τρομοκρατία κατά του μέλους του συγκροτήματος

Διεθνή / Kneecap: Δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για τρομοκρατία κατά μέλους του συγκροτήματος

«Η όλη διαδικασία δεν αφορούσε εμένα. Πάντα αφορούσε τη Γάζα, το τι συμβαίνει αν τολμήσεις να μιλήσεις», είπε ο Liam Óg Ó hAnnaidh μιλώντας στον κόσμο που βρισκόταν έξω από το δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Άγνωστα drones πέταξαν πάνω από στρατιωτική βάση που εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες

Διεθνή / Γαλλία: Άγνωστα drones πέταξαν πάνω από στρατιωτική βάση που εκπαίδευε Ουκρανούς στρατιώτες

Η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει αυστηρά τις πτήσεις πολιτικών drones πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, χαρακτηρίζοντας τέτοιες παραβιάσεις απειλή για την εθνική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM