Πολωνία: Αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ζητά ο Κατσίνσκι

Πολωνία: Αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ζητά ο Κατσίνσκι Facebook Twitter
EPA
1

Ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» της Πολωνίας, Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, ζήτησε ξανά σήμερα από τη Γερμανία να καταβάλει στη χώρα του αποζημιώσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Είναι ένα πολωνο-γερμανικό ζήτημα. Εννοώ ότι η Γερμανία ήταν αυτή που εισέβαλε στην Πολωνία δολοφονώντας εκατομμύρια ανθρώπους, καταστρέφοντας υλικά αγαθά και πρέπει να αποζημιωθούμε για αυτό», επεσήμανε ο Κατσίνσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο επικεφαλής του συντηρητικού PiS πρόσθεσε ότι οι σχέσεις της Πολωνίας με τις ΗΠΑ υπέστησαν πλήγμα εξαιτίας του νόμου που προέβλεπε ποινές φυλάκισης για όσους χρησιμοποιούν φράσεις που υπονοούν ότι η χώρα φέρει ευθύνη για εγκλήματα που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία εναντίον των Εβραίων.

Ωστόσο η Βαρσοβία τροποποίησε νωρίτερα μέσα την εβδομάδα τον νόμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια