Πολιτική κρίση στην Ιταλία: «Ο Ντράγκι έχει λάβει τις αποφάσεις του, δεν δείχνει να το ξανασκέφτεται»

Πολιτική κρίση στην Ιταλία: «Ο Ντράγκι έχει λάβει τις αποφάσεις του, δεν δείχνει να το ξανασκέφτεται» Facebook Twitter
0

Ο τεχνοκράτης Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, δε φαίνεται να θέλει να το «ξανασκεφθεί» και να παραμείνει επικεφαλής της κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση της Rai.

«Ο Ντράγκι είναι γαλήνιος, αλλά και αποφασισμένος, όπως φαίνεται, να εμμείνει στη θέση του», μετέδωσε η Rai. Όλα θα αποφασιστούν την ερχόμενη Τετάρτη, όπου ο Ντράγκι θα παρέμβει στη βουλή και στη γερουσία της Ρώμης.

Θα πρέπει να αποσαφηνίσει αν θέλει να συνεχίσει την κυβερνητική αυτή εμπειρία, περίπου για ένα ακόμη εξάμηνο, θέτοντας τις κύριες προτεραιότητές του, ή αν η απόφασή του να παραιτηθεί είναι οριστική και αμετάκλητη.

Σε περίπτωση που ο Ντράγκι οριστικοποιήσει την παραίτησή του, ο Ιταλός πρόεδρος θα έχει δυο κύριες επιλογές: να προκηρύξει άμεσα εκλογές (πιθανώς για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου) ή να ζητήσει τη σύσταση μιας νέας, βραχείας διάρκειας κυβέρνησης, με κύριο στόχο την κατάρτιση και την έγκριση του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα, η χώρα πρέπει να συνεχίσει την αποθήκευση ενέργειας ενόψει του χειμώνα, ενώ εκκρεμεί η υπογραφή νέων συμφωνιών για αύξηση της εισαγωγής φυσικού αερίου από το εξωτερικό. Πρέπει επίσης να οργανωθεί η νέα εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορωνοϊού, με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Όλα αυτά, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, μειώνουν τις πιθανότητες σύντομης προσφυγής στις κάλπες, και αυξάνουν εκείνες (σε περίπτωση οριστικής αποχώρησης του Ντράγκι) για δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης, με όσο γίνεται ευρύτερη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM