Πολιτική κρίση στην Ιταλία: «Ο Ντράγκι έχει λάβει τις αποφάσεις του, δεν δείχνει να το ξανασκέφτεται»

Πολιτική κρίση στην Ιταλία: «Ο Ντράγκι έχει λάβει τις αποφάσεις του, δεν δείχνει να το ξανασκέφτεται» Facebook Twitter
0

Ο τεχνοκράτης Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, δε φαίνεται να θέλει να το «ξανασκεφθεί» και να παραμείνει επικεφαλής της κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση της Rai.

«Ο Ντράγκι είναι γαλήνιος, αλλά και αποφασισμένος, όπως φαίνεται, να εμμείνει στη θέση του», μετέδωσε η Rai. Όλα θα αποφασιστούν την ερχόμενη Τετάρτη, όπου ο Ντράγκι θα παρέμβει στη βουλή και στη γερουσία της Ρώμης.

Θα πρέπει να αποσαφηνίσει αν θέλει να συνεχίσει την κυβερνητική αυτή εμπειρία, περίπου για ένα ακόμη εξάμηνο, θέτοντας τις κύριες προτεραιότητές του, ή αν η απόφασή του να παραιτηθεί είναι οριστική και αμετάκλητη.

Σε περίπτωση που ο Ντράγκι οριστικοποιήσει την παραίτησή του, ο Ιταλός πρόεδρος θα έχει δυο κύριες επιλογές: να προκηρύξει άμεσα εκλογές (πιθανώς για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου) ή να ζητήσει τη σύσταση μιας νέας, βραχείας διάρκειας κυβέρνησης, με κύριο στόχο την κατάρτιση και την έγκριση του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα, η χώρα πρέπει να συνεχίσει την αποθήκευση ενέργειας ενόψει του χειμώνα, ενώ εκκρεμεί η υπογραφή νέων συμφωνιών για αύξηση της εισαγωγής φυσικού αερίου από το εξωτερικό. Πρέπει επίσης να οργανωθεί η νέα εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορωνοϊού, με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Όλα αυτά, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, μειώνουν τις πιθανότητες σύντομης προσφυγής στις κάλπες, και αυξάνουν εκείνες (σε περίπτωση οριστικής αποχώρησης του Ντράγκι) για δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης, με όσο γίνεται ευρύτερη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM