Το πολικό ψύχος χάλασε τις βόλτες των βασιλικών πιγκουίνων στον Καναδά

Το πολικό ψύχος χάλασε τις βόλτες των βασιλικών πιγκουίνων στον Καναδά Facebook Twitter
THE CANADIAN PRESS PHOTO
0

Αν και είναι γνωστό ότι οι βασιλικοί πιγκουίνοι αντέχουν στο κρύο, ο ζωολογικός κήπος του Κάλγκαρι αποφάσισε να μετακινήσει τους πιγκουίνους σε ένα ζεστό καταφύγιο για τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, λόγω του πολικού ψύχους που πλήττει τον Καναδά.

Με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα, οι βασιλικοί πιγκουίνοι μένουν μέσα, μαζί με τα άλλα είδη πιγκουίνων. Σημειώνεται ότι στον ζωολογικό κήπο φιλοξενούνται 10 βασιλικοί πιγκουίνοι, εκ των οποίων ένας είναι μόλις 5 μηνών.

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι, όπως και τα ξαδέλφια τους, οι αυτοκρατορικοί, αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. και σε γενικές γραμμές αισθάνονται άνετα στο χιόνι και τους χειμερινούς μήνες κάνουν ελεύθερα τις βόλτες τους στον ζωολογικό κήπο. Ωστόσο, οι κτηνίατροι έχουν ορίσει ως ελάχιστη ασφαλή θερμοκρασία τους -25 βαθμούς Κελσίου για να τους αφήνουν έξω. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το θερμόμετρο έδειχνε -30 βαθμούς στο Κάλγκαρι.

Οι πιγκουίνοι δεν ήταν οι μοναδικοί που «στερήθηκαν» τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στον Καναδά. Σε πολλές πόλεις οι υπαίθριες εκδηλώσεις ματαιώθηκαν ή μεταφέρθηκαν σε κλειστούς χώρους λόγω του κρύου. Εδώ και μία εβδομάδα σχεδόν όλη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού λόγω του ακραίου ψύχους.

Σήμερα το μεσημέρι στην πόλη Γιουρίκα, στον βόρειο Καναδά, καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία, στους -40,5 βαθμούς. Στο Πρινς Ρούπερτ της Βρετανικής Κολομβίας οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες: είχε μόλις -7,5 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από Independent/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM