Το πολικό ψύχος χάλασε τις βόλτες των βασιλικών πιγκουίνων στον Καναδά

Το πολικό ψύχος χάλασε τις βόλτες των βασιλικών πιγκουίνων στον Καναδά Facebook Twitter
THE CANADIAN PRESS PHOTO
0

Αν και είναι γνωστό ότι οι βασιλικοί πιγκουίνοι αντέχουν στο κρύο, ο ζωολογικός κήπος του Κάλγκαρι αποφάσισε να μετακινήσει τους πιγκουίνους σε ένα ζεστό καταφύγιο για τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, λόγω του πολικού ψύχους που πλήττει τον Καναδά.

Με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα, οι βασιλικοί πιγκουίνοι μένουν μέσα, μαζί με τα άλλα είδη πιγκουίνων. Σημειώνεται ότι στον ζωολογικό κήπο φιλοξενούνται 10 βασιλικοί πιγκουίνοι, εκ των οποίων ένας είναι μόλις 5 μηνών.

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι, όπως και τα ξαδέλφια τους, οι αυτοκρατορικοί, αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. και σε γενικές γραμμές αισθάνονται άνετα στο χιόνι και τους χειμερινούς μήνες κάνουν ελεύθερα τις βόλτες τους στον ζωολογικό κήπο. Ωστόσο, οι κτηνίατροι έχουν ορίσει ως ελάχιστη ασφαλή θερμοκρασία τους -25 βαθμούς Κελσίου για να τους αφήνουν έξω. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το θερμόμετρο έδειχνε -30 βαθμούς στο Κάλγκαρι.

Οι πιγκουίνοι δεν ήταν οι μοναδικοί που «στερήθηκαν» τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στον Καναδά. Σε πολλές πόλεις οι υπαίθριες εκδηλώσεις ματαιώθηκαν ή μεταφέρθηκαν σε κλειστούς χώρους λόγω του κρύου. Εδώ και μία εβδομάδα σχεδόν όλη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού λόγω του ακραίου ψύχους.

Σήμερα το μεσημέρι στην πόλη Γιουρίκα, στον βόρειο Καναδά, καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία, στους -40,5 βαθμούς. Στο Πρινς Ρούπερτ της Βρετανικής Κολομβίας οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες: είχε μόλις -7,5 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από Independent/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM