Πόλεμος στο Ισραήλ: Έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς, επίθεση με ρουκέτες στο Ασκελόν

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς, επίθεση με ρουκέτες στο Ασκελόν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Εξέπνευσε το τελεσίγραφο που είχε δώσει η Χαμάς στους κατοίκους της πόλης Ασκελόν του Ισραήλ και ξεκίνησε η επίθεση με ρουκέτες. 

Νωρίτερα, η Χαμάς είχε δώσει διορία στους κατοίκους της πόλης Ασκελόν να την εγκαταλείψουν έως τις 17:00. Πριν από λίγη ώρα, μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου, εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας με στόχο το Ασκελόν. 

Οι σειρήνες ήχησαν τόσο στο Ασκελόν όσο και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ, μεταξύ άλλων στο Τελ Αβίβ, μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Ο τελευταίος τραγικός απολογισμός του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς κάνει λόγο για πάνω από 1.700 νεκρούς και από τις δύο πλευρές. Η ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ έκανε αναφορά για 1.000 νεκρούς Ισραηλινούς, ενώ 770 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Δύο μέλη της πολιτικής ηγεσίας της Χαμάς σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για τους Τζαουάντ Αμπού Σαμάλα και Ζακάρια Αμπού Μααμάρ, που σκοτώθηκαν από τα πλήγματα στη Χαν Γιούνις. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM