Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο λέει ότι έχει καταστρέψει 15 ρωσικά πολεμικά πλοία

Πόλεμος στην Ουκρανία: 15 ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν καταστραφεί στη Μαύρη Θάλασσα Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / EPA
0

Συνολικά 15 πολεμικά πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού υποστηρίζουν ότι έχουν καταστρέψει οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πολεμικού ναυτικού, Ντμίτρο Πλέτεντσουκ, στον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν καταστραφεί 15 ρωσικά πολεμικά πλοία ενώ άλλα 12 σκάφη έχουν υποστεί ζημιές. Πρόκειται για επιθέσεις της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

«Μπορείτε να μετρήσετε αυτά που έχουν ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας. Είναι 15 κατεστραμμένα πλοία και 12 με ζημιές. Δεν είναι όλες οι καταστροφές αποτέλεσμα της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία όμως έχουν αρκετά κατεστραμμένα πλοία στο ενεργητικό τους», εξήγησε ο Ντμίτρο Πλέτεντσουκ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση. Ο ίδιος χαρακτήρισε την Ουκρανία «πρωτοπόρο σε ένα νέο είδος ναυτικού πολέμου, εξαιτίας του οποίου η Ρωσία αναγκάστηκε να μετακινήσει τις ναυτικές δυνάμεις της σε θέσεις που είναι δύσκολο να τις πλήξει το Κίεβο» με τις δυνατότητες που διαθέτει σήμερα.

Πρόσθεσε πως η Ρωσία αντιμετωπίζει και υλικοτεχνικά προβλήματα, επειδή πρέπει να μεταφέρει πλοία στο Νοβοροσίσκ και, ανά διαστήματα, στο Τουάπσε, δύο λιμάνια στα νοτιοανατολικά της Κριμαίας, μακρύτερα από την Ουκρανία.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι οι επιχειρήσεις του στη Μαύρη Θάλασσα μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν πλήγματα στην έδρα του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας στη Σεβαστούπολη και στο ναυπηγείο του Κερτς, όπου καταστράφηκε ένα σκάφος. Πρόκειται για σκάφος το οποίο ακόμη δεν είχε ενταχθεί στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Να σημειωθεί πως το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις εν λόγω πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές. Ενώ η Ρωσία από την πλευρά της, συνηθίζει να μην ανακοινώνει ζημιές στα στρατιωτικά της μέσα και να υποστηρίζει ότι αποκρούει τις περισσότερες ουκρανικές επιθέσεις.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να μαίνεται, με το Κίεβο να έχει εντείνει τις επιθέσεις του στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κριμαία. Μάλιστα, αυτό το φθινόπωρο έχει ανακοινώσει μια σειρά επιθέσεων σε πολεμικά πλοία, όπως σε ένα μεγάλο αποβατικό και σε ένα υποβρύχιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM