Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Νεκρή όλη η οικογένεια ανταποκριτή του Al Jazeera σε βομβαρδισμό

Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια ανταποκριτή του Al Jazeera σε βοβμαρδισμό Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter - X
0

Νεκρούς αντίκρισε την γυναίκα του, τα παιδιά και το εγγονό του, ο 53χρονος ανταποκριτής του Al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας, Ουαέλ αλ Νταχντού, έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό.

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera βίωσε με τον χειρότερο τρόπο την φρίκη του πολέμου, όταν αντίκρισε τα άψυχα σώματα της γυναίκας και των δύο παιδιών του, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, έπειτα από βομβαρδισμό στον καταυλισμό Νουσεϊράτ. Η οικογένεια του είχε εγκαταλείψει το σπίτι της στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ακολουθώντας τις υποδείξεις του Ισραήλ και αναζητούσε προσωρινά καταφύγιο νοτιότερα. Ο βομβαρδισμός σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους.

Σε δήλωσή του, συνεργάτης του ανέφερε: «Το σπίτι τους έγινε στόχος στον καταυλισμό Nuseirat στο κέντρο της Γάζας, όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο αφού εκτοπίστηκαν από τον αρχικό βομβαρδισμό στη γειτονιά τους, μετά την έκκληση του πρωθυπουργού Νετανιάχου να μετακινηθούν όλοι οι άμαχοι νότια.

Το Al Jazeera καταδικάζει την αδιάκριτη στοχοποίηση και δολοφονία αθώων πολιτών στη Γάζα, η οποία οδήγησε στην απώλεια της οικογένειας του Ουαέλ αλ Νταχντού, και αμέτρητων άλλων».
 

Άλλα μέλη της οικογένειας του, θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Πλάνα που μεταδόθηκαν από το Al Jazeera έδειξαν τον Ουαέλ αλ Νταχντού, να κλαίει καθώς έβλεπε τα πτώματα της οικογένειάς του στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Al-Aqsa Martyrs στο Deir al-Balah.
 

Μιλώντας στο Al Jazeera κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο είπε: «Αυτό που συνέβη είναι ξεκάθαρο. Πρόκειται για μια σειρά στοχευμένων επιθέσεων εναντίον παιδιών, γυναικών και πολιτών. Μόλις έκανα ρεπορτάζ από το Yarmouk για μια τέτοια επίθεση και οι ισραηλινές επιδρομές έχουν στοχεύσει πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Nuseirat. Είχαμε τις αμφιβολίες μας ότι η ισραηλινή κατοχή δεν θα άφηνε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν χωρίς να τους τιμωρήσει. Και δυστυχώς, αυτό ακριβώς συνέβη. Αυτή είναι η "ασφαλής" περιοχή για την οποία μίλησε ο στρατός κατοχής».

Με πληροφορίες από τον Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM
Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

Διεθνή / Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

«Ο FDA διεξάγει έρευνα σε βάθος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όσον αφορά πιθανούς θανάτους οφειλόμενους στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με το υπ. Υγείας
LIFO NEWSROOM