Πωλείται Aston Martin του 1964, που ανήκε στον Σον Κόνερι- Αναμένεται να φτάσει έως 1,8 εκατ.$

Πωλείται Aston Martin του 1964, που ανήκε στον Σον Κόνερι- Αναμένεται να φτάσει έως 1,8 εκατ.$ Facebook Twitter
Ο Σον Κόνερι με τον Τζάκι Στιούαρτ, δίπλα στην Aston Martin του ηθοποιού
0

Στο «σφυρί» βγαίνει μια Aston Martin D85, του 1964, η οποία ανήκε στον Σον Κόνερι

Η οικογένεια του θρυλικού ηθοποιού πουλάει το αυτοκίνητο, σε δημοπρασία της Broad Arrow Auctions που θα γίνει στις 18 Αυγούστου. Το αυτοκίνητο αναμένεται να φτάσει τα 1.400.000-1.800.000 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ενώ η οικογένεια του Κόνερι έχει δεσμευθεί να δώσει ένα σημαντικό ποσοστό στο ίδρυμα που φέρει το όνομα του ηθοποιού. 

Ο επόμενος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου όχι μόνο θα έχει στην κατοχή του τη μοναδική D85 που κατείχε ποτέ ο Σον Κόνερι, αλλά θα έχει την ευκαιρία να κάνει μια βόλτα με τον Τζάκι Στιούαρτ στο τιμόνι. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 ήταν στενός φίλος του Κόνερι. 

Στις ταινίες «Τζέιμς Μποντ» ο θρυλικός πράκτορας έχει οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα, από BMW και Bentley μέχρι Chevrolet και Ford. Αλλά η Aston Martin DB5 του 1964 είναι γνωστή ως το «αυτοκίνητο του Μποντ», σημειώνει το CNN. Ο Σον Κόνερι οδήγησε αυτό το μοντέλο για πρώτη φορά ως ο 007 στην ταινία «Goldfinger». 

Πέντε δεκαετίες αργότερα, αφού έψαξε για ένα χρόνο, αγόρασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το 2018 και το έβαψε από μαύρο σε γκρι, το χρώμα που είχε στην ταινία. Δυστυχώς, είχε ελάχιστο χρόνο να το οδηγήσει, καθώς σχεδόν δύο χρόνια αργότερα πέθανε, σε ηλικία 90 ετών. 

Μία Aston Martin D85 του 1964 σε αυτή την άψογη κατάσταση θα άξιζε περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια ακόμη κι αν ο Σον Κόνερι δεν την είχε πλησιάσει καν, σύμφωνα με την Hagerty, εταιρεία που ειδικεύεται στις τιμές συλλεκτικών αυτοκινήτων. Όμως, τέτοια μοντέλα που έχουν σχετιστεί με τον «Τζέιμς Μοντ» έχουν φτάσει σε πολύ μεγαλύτερα ποσά. Μια D85, με γκάτζετ για την ταινία, που είχε χρησιμοποιηθεί για την προώθηση του «Thunderball» πωλήθηκε έναντι 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ