Ποιος ήταν ο οδηγός του φορτηγού που σκόρπισε το θάνατο στο Βερολίνο;

Ποιος ήταν ο οδηγός του φορτηγού που σκόρπισε το θάνατο στο Βερολίνο; Facebook Twitter
0

Πακιστανός ή Αφγανός που είχε ζητήσει πριν από περίπου ένα χρόνο άσυλο από την Γερμανία φέρεται να είναι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης το βράδυ της Δευτέρας σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

 

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός  RBB αναφέρθηκε σε  πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σημειώνοντας ότι ο συλληφθείς οδηγός φορτηγού ήρθε στην Γερμανία μέσω του Passau, μιας πόλης στα αυστριακά σύνορα, στις 31 Δεκεμβρίου, 2015.  Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο δράστης γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1993 στο Πακιστάν και ήταν ήδη γνωστός στην αστυνομία για ήσσονος σημασίας αδικήματα.

 

Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε να επιδεινώσει περαιτέρω το κλίμα απέναντι στους μετανάστες στη Γερμανία, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι  προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις και τη φτώχεια  στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και αλλού.


Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Mirror, υπάρχει μια θεωρία ότι το πτώμα που  βρέθηκε στο φορτηγό ανήκει σε άνθρωπο που είχε προηγουμένως δολοφονηθεί ώστe να κλαπεί το όχημα από το δράστη.  

 

Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, Ariel Zurawski, Πολωνός πολίτης, ανέφερε σύμφωνα με ΜΜΕ ότι ο αρχικός οδηγός του φορτηγού είναι αθώος της επίθεσης και επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος επιτέθηκε στην αγορά δεν ήταν οδηγός του.


Ο Zurawski δήλωσε στο Reuters: Το άτομο που οδηγούσε και πήδηξε έξω από το φορτηγό δεν ήταν οδηγός μου. Μπορώ να εγγυηθώ για τον οδηγό μου… Πραγματικά, γνωρίζω αυτόν τον άνθρωπο από τη γέννησή του. Γιατί να οδηγήσει στο κέντρο του Βερολίνου, αν περίμενε για εκφόρτωση; Ήταν γεμάτος με 25 τόνους χάλυβα. Θα ήταν παράλογο», δήλωσε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ