Ποινή κάθειρξης 20 ετών σε υπέρμαχο της ανωτερότητας των λευκών - Σχεδίαζε επίθεση σε συναγωγή

Ποινή κάθειρξης 20 ετών σε υπέρμαχο της ανωτερότητας των λευκών - Σχεδίαζε επίθεση σε συναγωγή Facebook Twitter
0

Σε 19,5 έτη κάθειρξης καταδικάστηκε υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής, αφού είχε δηλώσει ένοχος πριν μήνες ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει βομβιστική επίθεση εναντίον μιας ιστορικής συναγωγής στο Κολοράντο το 2019.

Ο 28χρονος Ρίτσαρντ Χόλζερ εμφανίστηκε σε μια αίθουσα του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Ντένβερ για να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Μια μυστική έρευνα του FBI απέτρεψε το σχέδιο του Χόλζερ να ανατινάξει τον Ναό Εμανουέλ στην πόλη Πουέμπλο στο Κορολάντο, την δεύτερη παλαιότερη συναγωγή στην Πολιτεία.

Παρόλο που το σχέδιο απετράπη, ο δικαστής Ρέιμοντ Μουρ δήλωσε ότι ο Χόλζερ επιδίωξε «να τρομοκρατήσει την εβραϊκή κοινότητα» του Πουέμπλο, μιας πόλης 112.000 κατοίκων περίπου 100 μίλια νότια του Ντένβερ.

«Είναι ένα από τα πιο χυδαία, ειδεχθή εγκλήματα που μπορούν να διαπραχθούν εναντίον μιας ολόκληρης ομάδας ανθρώπων», τόνισε ο Μουρ, επιβάλλοντας την ποινή που ζήτησαν οι εισαγγελείς.

Ποινή κάθειρξης 20 ετών σε υπέρμαχο της ανωτερότητας των λευκών - Σχεδίαζε επίθεση σε συναγωγή Facebook Twitter

Ο Χόλζερ αρνήθηκε να μιλήσει κατά την ακροαματική διαδικασία.

Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει ένοχος τον Οκτώβριο για την κατηγορία ότι επιχείρησε να παρεμποδίσει δια της βία θρησκευτικές λειτουργίες και για μια κατηγορία απόπειρας καταστροφής ενός κτιρίου που χρησιμοποιείται στο διαπολιτειακό εμπόριο, σύμφωνα με τη δήλωση αποδοχής του κατηγορητηρίου.

Ο Χόλζερ, ο οποίος ζούσε στο Πουέμπλο, συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2019. Ομοσπονδιακοί πράκτορες παρακολουθούσαν αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εξέφραζε το μίσος του για τους Εβραίους, σύμφωνα με ένορκη γραπτή κατάθεση.

Ποινή κάθειρξης 20 ετών σε υπέρμαχο της ανωτερότητας των λευκών - Σχεδίαζε επίθεση σε συναγωγή Facebook Twitter

Παριστάνοντας ομοϊδεάτες ρατσιστές, μυστικοί πράκτορες προσέγγισαν τον Χόλζερ και αργότερα συναντήθηκαν μαζί του καθώς αυτός αναφέρθηκε στην ιδέα να ανατινάξει τη συναγωγή. Οι μυστικοί πράκτορες του προμήθευσαν αδρανείς αυτοσχέδιες βόμβες και ράβδους δυναμίτη πριν τον συλλάβουν, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο δικαστής απέρριψε τα επιχειρήματα των δικηγόρων υπεράσπισης ότι ο Χόλζερ αποκήρυξε τις ρατσιστικές του απόψεις, σημειώνοντας ότι έπειτα από τη σύλληψή του ο 28χρονος προσέγγισε άλλους λευκούς ρατσιστές και συνέχισε να ανασύρει ναζιστικά σύμβολα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM