Ποια είναι τα «ασφαλέστερα μέρη» για διακοπές - Έκπληξη η κακή θέση της Ελλάδας

Ποια είναι τα «ασφαλέστερα μέρη» για διακοπές - Έκπληξη η κακή θέση της Ελλάδας Facebook Twitter
0

Το Which? Travel υποστηρίζει πως, με βάση στοιχεία που συγκέντρωσε, βρήκε τα ασφαλέστερα μέρη στον κόσμο για διακοπές και κάποια από τα αποτελέσματα προκαλούν έκπληξη. 

Η λίστα προκύπτει από διάφορα στατιστικά στοιχεία, όπως ποσοστά εγκληματικότητας, τρομοκρατικές απειλές, κίνδυνο φυσικών καταστροφών και θέματα υγείας, από 20 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. 

Σε ορισμένες κατηγορίες, προορισμοί σε Ευρώπη και ΗΠΑ φάνηκαν να κρύβουν μεγαλύτερο κίνδυνο για τους ταξιδιώτες συγκριτικά με περιοχές στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. 

Ενδεικτικά, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ελλάδα χαρακτηρίστηκαν λιγότερο ασφαλείς προορισμοί από ό,τι το Μαρόκο και η Ιορδανία αναφορικά σε επίπεδο εγκληματικότητας. 

Ευρωπαϊκές χώρες, όπως οι Γαλλία, Ισλανδία, Ιταλία και Ισπανία θεωρούνται πως είναι οι λιγότερο επικίνδυνες σε θέματα υγείας, μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Καναδά, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. 

Σχετικά με την εγκληματικότητα, οι τρεις πιο ασφαλείς προορισμοί παραδόξως δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ισλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σιγκαπούρη), με την Ισπανία να έρχεται στην συγκεκριμένη κατηγορία στην τέταρτη θέση. 

Η Γαλλία ήταν η μόνη χώρα της Ευρώπης που περιλαμβάνεται στις πέντε καλύτερες, όταν εξετάσουμε τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών. Η Ισλανδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρέθηκαν ξανά σε υψηλές θέσεις, στην δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα, με τα νησιά Μπαρμπέιντος να είναι στην κορυφή και την Σιγκαπούρη να έρχεται τέταρτη. 

Κίνδυνος φυσικών καταστροφών (από τον μικρότερο στον μεγαλύτερο)

- Μπαρμπέιντος

- Ισλανδία

- Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

- Σιγκαπούρη

- Γαλλία

- Καναδάς

- Ισπανία

- ΗΠΑ

- Αυστραλία

- Ιταλία

- Ιορδανία

- Τουρκία

- Νότια Αφρική

- Μεξικό

- Ταϊλάνδη

- Μαρόκο

- Ινδία

- Ελλάδα

- Βιετνάμ

- Ιαπωνία 

Κίνδυνος εγκληματικότητας  (από τον χαμηλότερο στον υψηλότερο)

- Ισλανδία

 - ΗΑΕ

- Σιγκαπούρη

- Ισπανία

- Αυστραλία

 - Καναδάς

- Ιαπωνία

- Μαρόκο

- Ιορδανία

- Μπαρμπέιντος

- Ελλάδα

- Βιετνάμ

- Γαλλία

- Ιταλία

- ΗΠΑ

- Μεξικό

- Ινδία

- Ταϊλάνδη 

- Τουρκία 

- Νότια Αφρική

Το Which? χρησιμοποίησε στοιχεία από τα World Risk Report, World Economic Fund, UK Foreign Office (FCO). 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM