Ποια είναι τα «ασφαλέστερα μέρη» για διακοπές - Έκπληξη η κακή θέση της Ελλάδας

Ποια είναι τα «ασφαλέστερα μέρη» για διακοπές - Έκπληξη η κακή θέση της Ελλάδας Facebook Twitter
0

Το Which? Travel υποστηρίζει πως, με βάση στοιχεία που συγκέντρωσε, βρήκε τα ασφαλέστερα μέρη στον κόσμο για διακοπές και κάποια από τα αποτελέσματα προκαλούν έκπληξη. 

Η λίστα προκύπτει από διάφορα στατιστικά στοιχεία, όπως ποσοστά εγκληματικότητας, τρομοκρατικές απειλές, κίνδυνο φυσικών καταστροφών και θέματα υγείας, από 20 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. 

Σε ορισμένες κατηγορίες, προορισμοί σε Ευρώπη και ΗΠΑ φάνηκαν να κρύβουν μεγαλύτερο κίνδυνο για τους ταξιδιώτες συγκριτικά με περιοχές στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. 

Ενδεικτικά, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ελλάδα χαρακτηρίστηκαν λιγότερο ασφαλείς προορισμοί από ό,τι το Μαρόκο και η Ιορδανία αναφορικά σε επίπεδο εγκληματικότητας. 

Ευρωπαϊκές χώρες, όπως οι Γαλλία, Ισλανδία, Ιταλία και Ισπανία θεωρούνται πως είναι οι λιγότερο επικίνδυνες σε θέματα υγείας, μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Καναδά, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. 

Σχετικά με την εγκληματικότητα, οι τρεις πιο ασφαλείς προορισμοί παραδόξως δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ισλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σιγκαπούρη), με την Ισπανία να έρχεται στην συγκεκριμένη κατηγορία στην τέταρτη θέση. 

Η Γαλλία ήταν η μόνη χώρα της Ευρώπης που περιλαμβάνεται στις πέντε καλύτερες, όταν εξετάσουμε τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών. Η Ισλανδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρέθηκαν ξανά σε υψηλές θέσεις, στην δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα, με τα νησιά Μπαρμπέιντος να είναι στην κορυφή και την Σιγκαπούρη να έρχεται τέταρτη. 

Κίνδυνος φυσικών καταστροφών (από τον μικρότερο στον μεγαλύτερο)

- Μπαρμπέιντος

- Ισλανδία

- Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

- Σιγκαπούρη

- Γαλλία

- Καναδάς

- Ισπανία

- ΗΠΑ

- Αυστραλία

- Ιταλία

- Ιορδανία

- Τουρκία

- Νότια Αφρική

- Μεξικό

- Ταϊλάνδη

- Μαρόκο

- Ινδία

- Ελλάδα

- Βιετνάμ

- Ιαπωνία 

Κίνδυνος εγκληματικότητας  (από τον χαμηλότερο στον υψηλότερο)

- Ισλανδία

 - ΗΑΕ

- Σιγκαπούρη

- Ισπανία

- Αυστραλία

 - Καναδάς

- Ιαπωνία

- Μαρόκο

- Ιορδανία

- Μπαρμπέιντος

- Ελλάδα

- Βιετνάμ

- Γαλλία

- Ιταλία

- ΗΠΑ

- Μεξικό

- Ινδία

- Ταϊλάνδη 

- Τουρκία 

- Νότια Αφρική

Το Which? χρησιμοποίησε στοιχεία από τα World Risk Report, World Economic Fund, UK Foreign Office (FCO). 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM