Ποδοσφαιριστής «υποχρέωσε» τον Μπόρις Τζόνσον να αλλάξει γνώμη- Για τα δωρεάν σχολικά γεύματα

Ποδοσφαιριστής «υποχρέωσε» τον Μπόρις Τζόνσον να αλλάξει γνώμη- Για τα δωρεάν σχολικά γεύματα Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μπόρις Τζόνσον υποχρεώθηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να ανακοινώσει ότι θα παραταθεί για το καλοκαίρι το πρόγραμμα δωρεάν σχολικών γευμάτων, έπειτα από τις πιέσεις που άσκησε ο Μάρκους Ράσφορντ.

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε έκκληση προς την κυβέρνηση να αλλάξει γνώμη και να παρατείνει το σχετικό πρόγραμμα, κάτι που είχαν απορρίψει επανειλημμένα οι υπουργοί του Τζόνσον. Με ανοιχτή επιστολή του προς όλους τους βουλευτές, αλλά και αναρτήσεις στα social media, ο Ράσφορντ κάλεσε την κυβέρνηση να μην αφήσει τα παιδιά των φτωχών οικογενειών να πεινάσουν.

Έπειτα από αυτή την καμπάνια, αλλά και με δεδομένο ότι οι Εργατικοί σχεδίαζαν να πιέσουν για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων για το θέμα, το οποίο προκαλούσε αντιδράσεις ακόμη και βουλευτών των Συντηρητικών, τελικά ο Τζόνσον αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα για τα δωρεάν σχολικά γεύματα σε μη προνομιούχους μαθητές, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το κόστος του προγράμματος θα είναι περίπου 120 εκατομμύρια λίρες και θα επωφεληθούν σχεδόν 1,3 εκατομμύρια μαθητές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τζόνσον.

«Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται πλήρως ότι τα παιδιά και οι γονείς αντιμετωπίζουν μία άνευ προηγουμένου κατάσταση το καλοκαίρι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον. Όταν ρωτήθηκε αν η καμπάνια του Ράσφορντ βοήθησε στο να αλλάξει γνώμη ο Τζόνσον, απάντησε:

«Ο πρωθυπουργός καλωσορίζει τη συνεισφορά του Μάρκους Ράσφορντ στη συζήτηση για τη φτώχεια και σέβεται το γεγονός ότι χρησιμοποιεί το προφίλ του ως αθλητής για να αναδείξει σημαντικά ζητήματα».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης της Βρετανίας, ο ποδοσφαιριστής έγραψε στο Twitter: «Δείτε μόνο τι μπορούμε να κάνουμε όταν ενωνόμαστε. Αυτή είναι η Αγγλία του 2020». Σε επόμενη ανάρτησή του, απευθυνόμενη προς τους πολιτικούς, σημείωσε ότι το «Το θέμα δεν αφορούσε εμένα, ή εσάς και δεν ήταν θέμα πολιτικής. Ηταν μια κραυγή για βοήθεια από τους ευάλωτους γονείς σε όλη τη χώρα και απλά παρείχα μια πλατφόρμα για να ακουστούν οι φωνές τους».

Ο ποδοσφαιριστής έγραψε πως είναι υπερήφανος γιατί εισακούστηκαν οι φωνές αυτές και επειδή «κάναμε το σωστό». Παράλληλα, σημειώνοντας ότι πρέπει να καλυφθεί δρόμος ακόμη, ευχαρίστησε τους πολιτικούς γιατί αυτές οι οικογένειες «θα ανησυχούν για ένα πράγμα λιγότερο απόψε». «Η ευημερία των παιδιών μας θα πρέπει πάντα να είναι προτεραιότητα», υπογράμμισε ακόμη.


Στην ανοιχτή επιστολή του προς τους βουλευτές, ο Μάρκους Ράσφορντ είχε κάνει αναφορά στη δική του περίπτωση. Έγραψε ότι παρότι η μητέρα του εργαζόταν διαρκώς, έπαιρνε τον κατώτατο μισθό και αυτό δεν αρκούσε. «Βασιζόμασταν στα δωρεάν σχολικά γεύματα και τις ευγενικές ενέργειες γειτόνων και προπονητών. Οι τράπεζες τροφίμων και τα συσσίτια δεν ήταν κάτι άγνωστο για εμάς», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ