Πλημμύρισε η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία - Κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Ιταλίας

Πλημμύρισε η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία - Κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Ιταλίας Facebook Twitter
EPA
1

Κύμα κακοκαιρίας, με σφοδρές βροχοπτώσεις, πλήττει σήμερα την Ιταλία, με τα σοβαρότερα προβλήματα να έχουν προκληθεί σε Βενετία, Σικελία, Καλαβρία και Βασιλικάτα.

Η σοβαρότερη κατάσταση καταγράφεται στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου οι πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία σε πολλές πόλεις όπως τον Τάραντα, το Μπρίντεζι, τη Λέτσε (στην Πούλια), το Ποτσάλο και το Νότο (στη Σικελία) και τη Ματέρα (στη Βασιλικάτα), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Πλημμύρισε η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία - Κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Ιταλίας Facebook Twitter
EPA
Πλημμύρισε η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία - Κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Ιταλίας Facebook Twitter
EPA

Στη Βενετία, η διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου βυθίστηκε κάτω από το νερό λόγω της πλημμυρίδας που θα μπορούσε να φθάσει ή και να ξεπεράσει τα 140 εκατοστά. Το φαινόμενο αναμένεται να διαρκέσει έως το Σάββατο. Ο προθάλαμος της βασιλικής του Αγίου Μάρκου πλημμύρισε σήμερα με τον υπεύθυνο του κτιρίου Πιερπάολο Καμποστρίνι να σχολιάζει ότι μια τέτοια πλημμύρα, όπως η σημερινή, έχει συμβεί πέντε φορές στην ιστορία του ναού, που ανεγέρθη το 828 και ξαναχτίστηκε το 1063 έπειτα από μια πυρκαγιά.

Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο δε είναι ότι από τις πέντε αυτές φορές, οι τρεις έχουν καταγραφεί τα 20 τελευταία χρόνια, μία εξ αυτών το 2018. Η πλημμυρίδα ρεκόρ που έχει σημειωθεί στη Βενετία χρονολογείται από το 1966 με 194 εκατοστά.

Πλημμύρισε η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία - Κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Ιταλίας Facebook Twitter
EPA
Πλημμύρισε η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία - Κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Ιταλίας Facebook Twitter
EPA

Τη Ματέρα, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019, σάρωσε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη ένας ανεμοστρόβιλος, ο οποίος ξερίζωσε δέντρα, έριξε κολώνες φωτισμού και κατέστρεψε στέγες και κτίρια, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Το Φριούλι Βενέτσια Τζούλια και η Βενετία (βορειοανατολικά) βρίσκονται επίσης αντιμέτωπα με κατακλυσμιαίες βροχές. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια