Πλημμύρες στη Γερμανία: 180 νεκροί και 150 αγνοούμενοι - Επιστρέφουν οι βροχές

Γερμανία: Τους 180 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες, ενώ περίπου 150 άλλοι άνθρωποι αγνοούνται Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ
0

Τους 180 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία στις 14 και 15 Ιουλίου, ενώ περίπου 150 άλλοι άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα οι γερμανικές αρχές.

Στο μεταξύ η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας εξέδωσε προειδοποίηση για νέες βροχοπτώσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και πάλι στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο, που έχει πληγεί περισσότερο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, έχουν ανακοινωθεί 132 νεκροί και 766 τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία του Κόμπλεντς. Στο ίδιο κρατίδιο εξακολουθούν να αγνοούνται 149 άνθρωποι, ανέφερε η ίδια πηγή.

«Ωστόσο δεν πιστεύουμε ότι ο τελικός αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τόσο», διευκρίνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ρόγκερ Λεβέντς, εκτιμώντας ότι στον κατάλογο με τους αγνοούμενους περιλαμβάνονται και κάτοικοι της περιοχής που λείπουν σε διακοπές.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες με τη βοήθεια ελικοπτέρων και περίπου 30 ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, κυρίως στις περιοχές όπου έχουν συσσωρευθεί ξύλα τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά.

«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε όλους τους νεκρούς. Δεν θα σταματήσουμε», διαβεβαίωσε ο Λεβέντς.

Στο γειτονικό κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες. Η αστυνομία της Κολονίας ανακοίνωσε ότι αναζητεί δύο αγνοούμενους.

Επίσης ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στη Βαυαρία, στη νότια Γερμανία, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες.

Στο Βέλγιο 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών σε 216.

Το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Αυστρία επλήγησαν επίσης από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες, αν και δεν υπήρξαν νεκροί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ