«Πλατινένια Βασίλισσα»: Η Vogue γιορτάζει τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο

Η βασίλισσα Ελισάβετ για πρώτη φορά σε εξώφυλλο της Vogue -Για τον εορτασμό του πλατινένιου Ιωβηλαίου Facebook Twitter
Φωτ: Vogue
0

Με ένα μοναδικό εξώφυλλο, σε πλατινένιες αποχρώσεις, η βρετανική Vogue γιορτάζει τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πρωταγωνιστεί σε ένα ειδικό εξώφυλλο του τεύχους Απριλίου, με τίτλο: «Πλατινένια Βασίλισσα: Η Vogue γιορτάζει τα 70 χρόνια της Αυτού Μεγαλειότητας στον θρόνο». Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Antony Armstrong-Jones, επίσης γνωστό ως Λόρδο Snowdon και σύζυγο της πριγκίπισσας Μάργκαρετ, το 1957 και απεικονίζει τη βασίλισσα να φορά το στέμμα του Γεώργιου του Δ'. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ στο εξώφυλλο της Vogue

Ήταν στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, όταν η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα, καθώς ο πατέρας της Γεώργιος ΣΤ’ «έφυγε» από τη ζωή. Εβδομήντα χρόνια μετά, πλησιάζοντας προς τα 96ά γενέθλιά της, στις 21 Απριλίου, αλλά και προς τους πλατινένιους εορτασμούς του Ιωβηλαίου, η βρετανική Vogue ανατρέχει στη μοναδική σχέση της με τη μονάρχη, χαράσσοντας την πορεία μιας βασιλείας.

Γι’ αυτές τις επτά δεκαετίες, το διάσημο περιοδικό προσφέρει τον δικό του «πλατινένιο» χαιρετισμό με δύο εξώφυλλα. Στο πρώτο, φυσικά, εμφανίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ, στα νιάτά της –το 1957, φορώντας το στέμμα Diamond Diadem, που δημιουργήθηκε, αρχικά, για τον Γεώργιο τον Δ’. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ για πρώτη φορά σε εξώφυλλο της Vogue -Για τον εορτασμό του πλατινένιου Ιωβηλαίου Facebook Twitter
Φωτ: Vogue

Στο δεύτερο εξώφυλλο εμφανίζεται η Άνια Τέιλορ-Τζόι, με ένα αντίγραφο του στέμματος, σαν μια νέα σύγχρονη βασίλισσα, μια «γαλαζοαίματη του Χόλιγουντ», όπως την χαρακτηρίζει η Vogue.

Η βασίλισσα Ελισάβετ για πρώτη φορά σε εξώφυλλο της Vogue -Για τον εορτασμό του πλατινένιου Ιωβηλαίου Facebook Twitter
Φωτ: Vogue

Όπως γράφει ο συντάκτης της Vogue, Robin Muir, στο δοκίμιό του για τη ζωή της βασίλισσας μπροστά στην κάμερα, η ιστορία της βασιλικής οικογένειας και αυτού του περιοδικού ήταν για πάντα συνυφασμένη. Και οι δύο αλλάζουν.

Με πληροφορίες Vogue & Telegraph
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Διεθνή / Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Η διάταξη που αλλάζει το καθεστώς, αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για περιπτώσεις αξιώσεων επιστροφών, όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα
NEWSROOM
Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ενθαρρύνω όλους τους εμπλεκόμενους στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και ιδίως τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να εργαστούν για μια ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ