Πληροφορίες ότι αναβάλλεται το διάγγελμα Πούτιν για την Ουκρανία

Έκτακτο διάγγελμα Πούτιν απόψε για την Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Sputnik Pool.
0

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν θα απηύθυνε διάγγελμα απόψε σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε ο Guardian. Ωστόσο, πιο πρόσφατες πληροφορίες μιλούν για ενδεχόμενη αναβολή του. 

Η εξέλιξη έρχεται καθώς φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για ένωση με τη Ρωσία, σε Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η Μόσχα ενδεχομένως ποντάρει στο ότι μια επίσημη προσάρτηση εδαφών θα βοηθήσει να σταματήσουν οι εδαφικές απώλειες των τελευταίων εβδομάδων μετά την επιτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση στο Χάρκοβο.

Τελευταία φορά που ο Πούτιν απηύθυνε διάγγελμα ήταν μία ημέρα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Update:

Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας και πρώην στενός σύμβουλος του Πούτιν, Σεργκέι Μάρκοφ ανέφερε, σύμφωνα με το Sky News, ότι το διάγγελμα αναβλήθηκε για αύριο.

Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από ανάρτηση της αρχισυντάκτριας του κρατικού ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου RT, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, η οποία έγραψε «πηγαίνετε για ύπνο» στο Telegram.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Διεθνή / Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Οι οικογενειακές ρήξεις είναι πιο συχνές απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και συνήθως προκαλούνται από κακοποίηση, νέους συντρόφους και διαφορετικές πεποιθήσεις
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM