ΠΓΔΜ: Να αδειάσει η Ελλάδα από πρόσφυγες, αλλά «από αέρος»

ΠΓΔΜ: Να αδειάσει η Ελλάδα από πρόσφυγες, αλλά «από αέρος» Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Νέος γύρος προκλητικών δηλώσεων από τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Μιλώντας στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Ρώμη, ο Σκοπιανός πρόεδρος τόνισε ότι για να διαφυλαχθεί η περιφερειακή σταθερότητα στα Βαλκάνια, είναι αναγκαίο να «αδειάσει» το συντομότερο δυνατόν το έδαφος της Ελλάδας από μετανάστες και πρόσφυγες, όχι όμως μέσω της βαλκανικής διαδρομής, αλλά μέσω «εναέριων διαδρόμων».

Στη συνέχεια, ο κ. Ιβάνοφ επανέλαβε ότι η ΠΓΔΜ δεν θέλει να δοκιμαστούν οι σχέσεις της με την Ελλάδα και ότι είναι αναγκαία η παροχή υποστήριξης και στις δύο χώρες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα περιστατικά από μετανάστες να εισέρχονται παράνομα στο έδαφος της ΠΓΔΜ, όπως και αυξημένες περιπτώσεις με πλαστογραφημένα έγγραφα και κρούσματα κατά των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα.

«Το παράδοξο είναι ότι αυτά συμβαίνουν από το έδαφος χώρας που είναι μέλος της ζώνης του Σένγκεν. Κατά κάποιον τρόπο, έχουμε οδηγηθεί σε μία κατάσταση όπου η "Μακεδονία" πρέπει να προστατεύσει την Ευρώπη από την ΕΕ» είπε ο ίδιος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
{{ΠΓΔΜ: Να αδειάσει η Ελλάδα από πρόσφυγες, αλλά «από αέρος» }}Ίσως το διαστημόπλοιο Εντερπρά'ι'ζ του Τζέημς Τα'ι'μπίριους Κερκ να μπορέσει να λύσει το πρόβλημα..."Scotty,beam them up"...