ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Πέθανε στα 39 του ο Chantek, ο ουρακοτάγκος που επικοινωνούσε στη νοηματική

Πέθανε στα 39 του ο Chantek, ο ουρακοτάγκος που επικοινωνούσε στη νοηματική Facebook Twitter
0

Πέθανε στα 39 του χρόνια, στον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα, ο ουρακοτάγκος Chantek, ένα από τα τρία πρωτεύοντα θηλαστικά που έμαθαν τη νοηματική γλώσσα. Είχε μια καρδιακή νόσο, αλλά ο ζωολογικός κήπος αποφάσισε να προχωρήσει σε νεκροψία για να επιβεβαιωθεί η αιτία θανάτου. 

Ο Chantek γεννήθηκε την 17η Δεκεμβρίου του 1977 στο Ερευνητικό Κέντρο Yerkes. Ανατράφηκε και εκπαιδεύτηκε από την ανθρωπολόγο Lyn Myles στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί για εννέα χρόνια. Έμαθε να επικοινωνεί με την Myles και στη συνέχεια με τους φύλακες του ζωολογικού κήπου, μέσω νοηματικής γλώσσας, αλλά μπορούσε επίσης να καθαρίζει το δωμάτιο του, να κάνει κατασκευές, να χρησιμοποιεί εργαλεία και να θυμηθεί τη διαδρομή από το πανεπιστήμιο μέχρι ένα εστιατόριο στην περιοχή. 

«Ο Chantek θα μας λείψει βαθιά», ανέφερε σε μία ανακοίνωση ο ζωολογικός κήπος της Ατλάντα, που τον είχε από το 1997. «Είχε μια ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και ειδικά τους τρόπους που αφορούν την επικοινωνία με εκείνους που τον ήξεραν», δήλωσε η Hayley Murphy, υπεύθυνη ενός τμήματος του ζωολογικού κήπου. Είπε επίσης ότι ο Chantek ήταν ένας από τους αρχαιότερους αρσενικούς ουρακοτάγκους στους ζωολογικούς κήπους της Βόρειας Αμερικής.

Σε ένα ντοκιμαντέρ του 2014 με τίτλο "The Ape Who Went to College" ο Chantek "ξεδίπλωνε" τις ικανότητες του.

 
Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ