Πέθανε ο Patrick Louis Vuitton - Η ανάρτηση του οίκου στο Facebook

Πέθανε ο Patrick Louis Vuitton - Η ανάρτηση του οίκου στο Facebook Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο Patrick-Louis Vuitton, επικεφαλής του τμήματος ειδικών παραγγελιών του γαλλικού οίκου Louis Vuitton και απόγονος πέμπτης γενιάς της οικογένειας.

Ο Vuitton πέθανε στο Παρίσι και η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή από ανάρτηση στην ιστοσελίδα του οίκου. «Με μεγάλη μας θλίψη μοιραζόμαστε τα νέα του θανάτου του Patrick-Louis Vuitton. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του, με τους τους γιους του Pierre-Louis και Benoît-Louis που δουλεύουν μαζί μας, καθώς και στα εγγόνια του. 

Πέθανε ο Patrick Louis Vuitton - Η ανάρτηση του οίκου στο Facebook Facebook Twitter

Ο Patrick-Louis Vuitton ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση και, το 1973, έπιασε δουλειά στην επιχείρηση ως τεχνίτης ξυλουργός. Ήταν μία διστακτική είσοδος στην οικογενειακή επιχείρηση, θυμόταν αργότερα ο ίδιος, μιλώντας στο Vogue Arabia, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι αρχικά ήθελε να γίνει κτηνίατρος. «Οι παππούδες μου επέμεναν να συνεχίσω στην οικογενειακή επιχείρηση. Πάντα έλεγα στον παππού μου: "Όχι"».

Μετά τον θάνατο του παππού του, Gaston-Louis Vuitton το 1970, ενέδωσε, όταν του ζητήθηκε από τη σύζυγο του Gaston-Louis να βοηθήσει. Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε και έφτασε να επιβλέπει προσωπικά τις περίπου 300 ειδικές παραγγελίες που λάμβανε κάθε χρόνο ο οίκος Louis Vuitton.

«Με την προσήλωσή του σε όλη του τη ζωή στην αριστεία και στη δημιουργικότητα, απέκτησε την τέλεια τεχνογνωσία του savoir-faire μας, εφηύρε και παρήγε εκατοντάδες μπαούλα που φέρουν την κληρονομιά μας στην τέχνη του ταξιδιού. Ηταν πρωτοποριακό και σύγχρονο πνεύμα μαζί "με μία οξύθυμη προσωπικότητα από τη Jura", αναφορά που απολάμβανε να χρησιμοποιεί για να περιγράψει τον εαυτό του. Πάντα ήξερε πώς να φροντίσει την κληρονομιά του οίκου και να δώσει όραμα για το μέλλον. Το «Savoir-faire μπορεί να υπάρξει μόνο αν μεταδοθεί ...", ήταν μία από τις αγαπημένες του εκφράσεις», τονίζεται σε ανακοίνωση του οίκου.

«Ο Patrick-Louis θα μας λείψει πολύ, ειδικά στην Asnières, στο ατελιέ των ειδικών παραγγελιών, όπου τα συναισθήματα των ομάδων με τις οποίες δούλευε είναι βαθιά αισθητά».

Σε μήνυμά του ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου, Michael Burke, τονίζει ότι «ο Patrick-Louis ήταν εμβληματική φιγούρα της οικογένειας Vuitton και του οίκου μας. Οι σκέψεις μου είναι με τους φίλους και την οικογένειά του, ιδιαίτερα τους γιους του, Pierre-Louis και Benoît-Louis, που εργάζονται δίπλα μας, καθώς και τα εγγόνια του. Εκ μέρους όλων των ομάδων, τους στέλνουμε τη συμπαράστασή μας».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ