Πέθανε ο ηθοποιός Κέβιν Ντόμπσον

Πέθανε ο ηθοποιός Κέβιν Ντόμπσον Facebook Twitter
Πέθανε ο ηθοποιός Κέβιν Ντόμπσον (ET)
0

Ο ηθοποιός Κέβιν Ντόμπσον, πρωταγωνιστής σε δύο ιστορικές σειρές του CBS, Κότζακ και Knots Landing, πέθανε χθες από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 77 ετών.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε σε ανάρτηση στο Facebook από το Συμβούλιο των Ηνωμένων Βετεράνων της κομητείας San Joaquin, του οποίου ο Ντόμπσον διετέλεσε πρόεδρος.

Γεννημένος στις 18 Μαρτίου 1943 στο Τζάκσον Χάιτς της Νέας Υόρκης, ο Κέβιν εργάστηκε ως προπονητής, ψήστης και μαέστρος στο Long Island Railroad αλλά και ως σερβιτόρος για λίγα χρόνια, προτού αποφασίσει να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού.

Μετά από μερικές πρώτες εμφανίσεις, ο Ντόμπσον ξεχώρισε το 1971, στην ταινία  του Άλαν Τζ. Πάκουλα που χάρισε το πρώτο Όσκαρ στην Τζέιν Φόντα, το Klute. Μετά από εμφανίσεις στα δράματα The Mod Squad, Emergency! και Cannon, ο Ντόμπσον υπέγραψε συμβόλαιο με τη Universal Studios το 1972.

Ένα χρόνο μετά ξεκινά η πενταετής θητεία του ως βοηθός εισαγγελέα Μπόμπι Κρόκερ απέναντι από τον Τέλι Σαβάλας στο Κότζακ, μέχρι και το 1978.

Όταν ο Ντον Μάρεϊ εγκατέλειψε πρόωρα το CBS στο spinoff του «Ντάλας», Knots Landing το 1982, ο Ντόμπσον ανέλαβε τον ρόλο του M. Patrick (Mack) McKenzie για 11 σεζόν, μέχρι το 1993.

Ο Ντόμπσον κέρδισε πέντε βραβεία Soap Opera Digest για τη δουλειά του στο Knots Landing, και αργότερα επέστρεψε το 1997 στις μίνι εκδοχές Knots Landing: Back to the Cul-de-Sac και το 2005 για την ειδική επανένωση του Knots Landing Reunion: Together Again.

Οι ρόλοι του στον κινηματογράφο περιελάμβαναν το «All Night Long» το 1981 απέναντι από την Μπάρμπρα Στρέιζαντ και το «1408» το 2007 με τους Τζον Κιούζακ και Σάμιουελ Τζάκσον.

Ήταν παντρεμένος 52 χρόνια με τη σύζυγό του Σούζαν και είχαν τρία παιδιά, την Μαράια, τον Πάτρικ και τον Σον.

Με πληροφορίες του Forbes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM