Πέθανε ο ήρωας της ανεξαρτησίας του Βιετνάμ

Πέθανε ο ήρωας της ανεξαρτησίας του Βιετνάμ Facebook Twitter
1

Ο ήρωας του αγώνα της ανεξαρτησίας του Βιετνάμ, που κατατρόπωσε τον αμερικανικό και γαλλικό στρατό, την δεκαετία του ΄50 και του ΄60, ο στρατηγός Βο Νγκουέν Γκιάπ, πέθανε σήμερα. Ο στρατηγός, ήταν εκείνος που ίδρυσε τον Λαϊκό Στρατό του Βιετνάμ.

Ο  Βο Νγκουέν Γκιάπ ήταν 102 χρόνων.

Πρόκειται για την δεύτερη πιο σεβαστή φυσιογνωμία στη χώρα μετά τον ηγέτη της επανάστασης Χο Τσι Μινχ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο στρατηγός Γκιάπ (ένας δασκαλος από το Ανόϊ που διάβαζε Κλαούζεβιτς και Σουν Τζου) πολέμησε τον τακτικό στρατό Γιαπωνέζων,Γάλλων,Αμερικανών και τους κατανίκησε!!!Στρατιωτική Ιδιοφυ'ί'α!!!