Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος David Koch - O 11ος πλουσιότερος του κόσμου στη λίστα του Forbes

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος David Koch - O 11ος πλουσιότερος του κόσμου στη λίστα του Forbes Facebook Twitter
1

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος David Koch, ισχυρός βιομήχανος και για πολλούς η κινητήρια δύναμη πίσω από τον όμιλο Koch Industries.

Ο Κoch ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έγινε μέγας χρηματοδότης συντηρητικών υποθέσεων και πολιτικών υποψηφίων και πέθανε σε ηλικία 79 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο αδελφός του. Σύμφωνα με το Forbes, ήταν στη θέση 11 των πιο πλούσιων του κόσμου με αξία 50,5 δισ. δολάρια.

Ο Charles Koch, πρόεδρος του ομίλου Koch Industries Inc., αποκάλυψε τον θάνατο με δήλωση στην οποία αναφέρεται στη μακροχρόνια μάχη του νεώτερου αδελφού του με τον καρκίνο του προστάτη και στις φιλανθρωπικές συνεισφορές του στην ιατρική έρευνα, την εκπαίδευση και τις τέχνες.

«Θα λείψει πολύ, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ», τονίζει στη δήλωση την οποία απευθύνει στους εργαζομένους του ομίλου. «Ο David ήταν υπερήφανος για την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει όλοι για να καταστήσετε την Koch Industries την επιτυχημένη εταιρεία που είναι σήμερα».

Ο Koch, φιλάνθρωπος και προστάτης πολιτιστικών και ιατρικών ιδρυμάτων, συγκέντρωσε τον μεγάλο πλούτο του χάρη στο μεγάλο μερίδιό του στον Koch Industries, έναν όμιλο εταιρειών με έδρα το Κάνσας τον οποίο διηύθυνε μαζί με τον Τσαρλς.

Με τον Charles ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και τον David ως εκτελεστικό αντιπρόεδρο, ο όμιλος Koch Industries --μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο-- επεκτάθηκε επιθετικά προς ένα ευρύ φάσμα νέων επιχειρήσεων, πέραν της επιχείρησης των διυλιστηρίων που είχε δημιουργήσει ο πατέρας τους.

Ο David Koch είχε αποχωρήσει από τον όμιλο και τις πολιτικές δραστηριότητες τον Ιούνιο 2018, επικαλούμενος την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια