Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος David Koch - O 11ος πλουσιότερος του κόσμου στη λίστα του Forbes

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος David Koch - O 11ος πλουσιότερος του κόσμου στη λίστα του Forbes Facebook Twitter
1

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος David Koch, ισχυρός βιομήχανος και για πολλούς η κινητήρια δύναμη πίσω από τον όμιλο Koch Industries.

Ο Κoch ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έγινε μέγας χρηματοδότης συντηρητικών υποθέσεων και πολιτικών υποψηφίων και πέθανε σε ηλικία 79 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο αδελφός του. Σύμφωνα με το Forbes, ήταν στη θέση 11 των πιο πλούσιων του κόσμου με αξία 50,5 δισ. δολάρια.

Ο Charles Koch, πρόεδρος του ομίλου Koch Industries Inc., αποκάλυψε τον θάνατο με δήλωση στην οποία αναφέρεται στη μακροχρόνια μάχη του νεώτερου αδελφού του με τον καρκίνο του προστάτη και στις φιλανθρωπικές συνεισφορές του στην ιατρική έρευνα, την εκπαίδευση και τις τέχνες.

«Θα λείψει πολύ, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ», τονίζει στη δήλωση την οποία απευθύνει στους εργαζομένους του ομίλου. «Ο David ήταν υπερήφανος για την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει όλοι για να καταστήσετε την Koch Industries την επιτυχημένη εταιρεία που είναι σήμερα».

Ο Koch, φιλάνθρωπος και προστάτης πολιτιστικών και ιατρικών ιδρυμάτων, συγκέντρωσε τον μεγάλο πλούτο του χάρη στο μεγάλο μερίδιό του στον Koch Industries, έναν όμιλο εταιρειών με έδρα το Κάνσας τον οποίο διηύθυνε μαζί με τον Τσαρλς.

Με τον Charles ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και τον David ως εκτελεστικό αντιπρόεδρο, ο όμιλος Koch Industries --μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο-- επεκτάθηκε επιθετικά προς ένα ευρύ φάσμα νέων επιχειρήσεων, πέραν της επιχείρησης των διυλιστηρίων που είχε δημιουργήσει ο πατέρας τους.

Ο David Koch είχε αποχωρήσει από τον όμιλο και τις πολιτικές δραστηριότητες τον Ιούνιο 2018, επικαλούμενος την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια