Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος David Koch - O 11ος πλουσιότερος του κόσμου στη λίστα του Forbes

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος David Koch - O 11ος πλουσιότερος του κόσμου στη λίστα του Forbes Facebook Twitter
1

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος David Koch, ισχυρός βιομήχανος και για πολλούς η κινητήρια δύναμη πίσω από τον όμιλο Koch Industries.

Ο Κoch ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έγινε μέγας χρηματοδότης συντηρητικών υποθέσεων και πολιτικών υποψηφίων και πέθανε σε ηλικία 79 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο αδελφός του. Σύμφωνα με το Forbes, ήταν στη θέση 11 των πιο πλούσιων του κόσμου με αξία 50,5 δισ. δολάρια.

Ο Charles Koch, πρόεδρος του ομίλου Koch Industries Inc., αποκάλυψε τον θάνατο με δήλωση στην οποία αναφέρεται στη μακροχρόνια μάχη του νεώτερου αδελφού του με τον καρκίνο του προστάτη και στις φιλανθρωπικές συνεισφορές του στην ιατρική έρευνα, την εκπαίδευση και τις τέχνες.

«Θα λείψει πολύ, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ», τονίζει στη δήλωση την οποία απευθύνει στους εργαζομένους του ομίλου. «Ο David ήταν υπερήφανος για την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει όλοι για να καταστήσετε την Koch Industries την επιτυχημένη εταιρεία που είναι σήμερα».

Ο Koch, φιλάνθρωπος και προστάτης πολιτιστικών και ιατρικών ιδρυμάτων, συγκέντρωσε τον μεγάλο πλούτο του χάρη στο μεγάλο μερίδιό του στον Koch Industries, έναν όμιλο εταιρειών με έδρα το Κάνσας τον οποίο διηύθυνε μαζί με τον Τσαρλς.

Με τον Charles ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και τον David ως εκτελεστικό αντιπρόεδρο, ο όμιλος Koch Industries --μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο-- επεκτάθηκε επιθετικά προς ένα ευρύ φάσμα νέων επιχειρήσεων, πέραν της επιχείρησης των διυλιστηρίων που είχε δημιουργήσει ο πατέρας τους.

Ο David Koch είχε αποχωρήσει από τον όμιλο και τις πολιτικές δραστηριότητες τον Ιούνιο 2018, επικαλούμενος την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια