Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία Facebook Twitter
Φράνκο Ντι Μάρε
0

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε πέθανε σήμερα Παρασκευή σε ηλικία 68 ετών εξαιτίας επιδείνωσης του μεσοθηλιώματος, μίας σπάνιας μορφής καρκίνου από την οποία έπασχε.

Ο Ντι Μάρε ήταν από τους γνωστότερους δημοσιογράφους της Rai και είχε εργαστεί, μεταξύ των άλλων, ως απεσταλμένος στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Στη συνέχεια είχε παρουσιάσει σειρά εκπομπών και είχε διατελέσει διευθυντής του καναλιού Rai Tre.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στις αιτίες της ασθένειάς του, η οποία θεωρούσε ότι συνδεόταν με την έκθεση σε απεμπλουτισμένο ουράνιο και σε αμίαντο, κυρίως στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στο Κόσοβο. Σε βιβλίο του είχε κάνει αναλυτική αναφορά στο «σύνδρομο των Βαλκανίων».

Ο Ιταλός δημοσιογράφος είχε καλύψει γεγονότα κυρίας σημασίας, από την Αλγερία μέχρι την Λατινική Αμερική και την Ιαπωνία, και είχε υπογράψει σειρά βραβευμένων ερευνών με αποκαλύψεις που αφορούσαν τη μαφία. Σε μια από τις αποστολές του είχε γνωρίσει και καταφέρει να υιοθετήσει την Στέλλα, ένα κοριτσάκι 10 μηνών.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ο θάνατος του Φράνκο Ντι Μάρε προκαλεί μεγάλο πόνο και θλίψη» και ότι «η Rai του εκφράζει όλη της την ευγνωμοσύνη». 

Στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξή του στο ιδιωτικό κανάλι Nove, ο καταξιωμένος απεσταλμένος, συνδεδεμένος με μηχάνημα που του επέτρεπε να αναπνέει, είχε εκφράσει πικρία για το ότι, στο παρελθόν, ορισμένα διευθυντικά στελέχη της ιταλικής τηλεόρασης δεν είχαν ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε αιτήματά του που αφορούσαν την ασθένειά του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM