Πέθανε ο αμερικανός φοιτητής που απελευθέρωσε η Β. Κορέα ενώ ήταν σε κώμα

Πέθανε ο αμερικανός φοιτητής που απελευθέρωσε η Β. Κορέα ενώ ήταν σε κώμα Facebook Twitter
1

Ο αμερικανός φοιτητής Ότο Γουόρμπιερ, ο οποίος απελευθερώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βόρεια Κορέα, ύστερα από 15 μήνες κράτησης, πέθανε σύμφωνα με την οικογένειά του. Όπως είχε γίνει γνωστό, ο φοιτητής βρισκόταν σε κώμα για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Γουόρμπιερ, 22 ετών, φοιτητής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, είχε καταδικαστεί στη Β. Κορέα σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων με την κατηγορία ότι προχώρησε σε «υπονομευτικές πράξεις έναντι του κράτους». Συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2016 επειδή είχε προσπαθήσει να πάρει μια αφίσα στην οποία ήταν γραμμένο ένα πολιτικό σύνθημα από το ξενοδοχείο της Πιονγιάνγκ όπου διέμενε.

Πέθανε ο αμερικανός φοιτητής που απελευθέρωσε η Β. Κορέα ενώ ήταν σε κώμα Facebook Twitter

Ένα μήνα αργότερα, είχε ζητήσει συγγνώμη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες της Βορείου Κορέας δακρυσμένος. Είχε επισκεφθεί τη χώρα στο πλαίσιο ενός ταξιδιού που διοργανώθηκε για το Νέο Ετος από κινεζικό ταξιδιωτικό πρακτορείο. Συνελήφθη την ώρα που η ομάδα επρόκειτο να επιστρέψει στο Πεκίνο στις 2 Ιανουαρίου 2016. Η δίκη του διήρκησε λιγότερο από μία ώρα.

Η Πιονγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι ο 22χρονος έπαθε αλλαντίαση και του δόθηκε υπνωτικό χάπι το οποίο τον βύθισε στο κώμα. Ωστόσο, γιατροί στις ΗΠΑ αμφισβητούν αυτόν τον ισχυρισμό. Η οικογένειά του έμαθε για το κώμα μόλις λίγες ημέρες πριν την απελευθέρωση.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν σε κρίσιμη φάση: Προσπάθεια για σταθερότητα και δημοσιονομική πειθαρχία

Διεθνή / Η Γαλλία στο χείλος της νέας κρίσης: Ο Μακρόν ζητά σταθερότητα, η χώρα «βράζει»

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά σταθερότητα μετά από μια εβδομάδα πολιτικής κρίσης, ενώ ο πρωθυπουργός Λεκορνί προσπαθεί να περάσει τον νέο προϋπολογισμό και να αποφύγει πρόταση δυσπιστίας
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Διεθνή / Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Ο Τόμι Ρόμπινσον, γνωστός ακροδεξιός ακτιβιστής, υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ πληρώνει τα νομικά του έξοδα στη δίκη του - Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση και γιατί η σχέση τους προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM
Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM