Πέθανε και η μητέρα του μικρού Παλαιστίνιου που κάηκε ζωντανός στο σπίτι του

Πέθανε και η μητέρα του μικρού Παλαιστίνιου που κάηκε ζωντανός στο σπίτι του Facebook Twitter
0

Υπέκυψε στα τραύματα της και η μητέρα του μικρού Παλαιστίνιου ηλικίας 18 μηνών που κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του από εμπρησμό που αποδίδεται σε Εβραίους εξτρεμιστές, στη Δυτική Οχθη. Η Ρίχαμ Νταουάμπσεχ, νοσηλευόταν σε ισραηλινό νοσοκομείο.

Η επίθεση έγινε στις 31 Ιουλίου, όταν άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα πέταξαν βόμβες μολότοφ μέσα από τα ανοικτά παράθυρα του σπιτιού των Νταουάμπσεχ στο χωριό Ντούμα που περιβάλλεται από εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο Άλι Νταουάμπσεχ, 18 μηνών, έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά. Οκτώ ημέρες αργότερα ο πατέρας του, Σάαντ Νταουάμπσεχ, υπέκυψε στα τραύματά του. Ο τετράχρονος Άχμεντ, το άλλο παιδί της οικογένειας, νοσηλεύεται ακόμη.

Αυτή η εγκληματική πράξη, μαζί με επιγραφές στους τοίχους που παραπέμπουν στην πρακτική «το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί», πράξεις βανδαλισμού που διαπράττονται από νεαρούς εξτρεμιστές Εβραίους και πραγματοποιήθηκαν μερικές ώρες μετά τη δολοφονία από Εβραίο εξτρεμιστή μίας έφηβης στη διάρκεια πορείας του Gay Pride στην Ιερουσαλήμ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Ισραήλ, στα κατεχόμενα εδάφη και διεθνώς, για την «ατιμωρησία» την οποία απολαμβάνουν οι εξτρεμιστές.

«Η Ρίχαμ Νταουάμπσεχ απεβίωσε τη νύχτα», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ταλ Χασόμερ του Τελ Αβίβ, όπου η νεαρή 26χρονη δασκάλα είχε εισαχθεί με εγκαύματα τρίτου βαθμού που κάλυπταν το 80% του σώματός της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM