Πέθανε η Kiska, η «πιο μοναχική όρκα του κόσμου»

Πέθανε η Kiska, η «πιο μοναχική όρκα του κόσμου» Facebook Twitter
0

Πέθανε χθες σε ηλικία 47 ετών η Kiska, γνωστή ως η πιο μοναχική φάλαινα όρκα στον κόσμο.

Ο θάνατος της φάλαινας όρκα ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το θεματικό πάρκο Marineland στους καταρράκτες Νιαγάρα του Οντάριο, όπου ζούσε τις τελευταίες δεκαετίες. 

«Η ομάδα φροντίδας θαλάσσιων θηλαστικών και οι ειδικοί της Marineland έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να στηρίξουν την Kiska και θρηνούν την απώλειά της» ανέφερε το πάρκο σε ανακοίνωσή του.

Η Kiska μπήκε σε αιχμαλωσία το 1979 όταν ήταν μόλις 3 ετών. Τότε ζούσε με μερικές άλλες όρκες σε ένα ενυδρείο στην Ισλανδία πριν πουληθεί στη Marineland. 

Ενώ βρισκόταν στην Ισλανδία, απέκτησε τον δικό της σύντροφο τον Keiko. Ο Keiko αργότερα έγινε κινηματογραφικός σταρ καθώς πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη ταινία των 90s «Free Willy».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Marineland, η Kiska γέννησε 5 μωρά, αλλά όλα πέθαναν σε νεαρή ηλικία.

Η Kiska ήταν μόνη της από το 2011, εξ ου και το θλιβερό παρατσούκλι που απέκτησε ως η μοναχικότερη όρκα στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι μελέτες έχουν δείξει ότι οι όρκες είναι κοινωνικά θηλαστικά και η απομόνωση όπως αυτή θεωρείται βασανιστήριο.

Το θεματικό πάρκο Marineland είχε επικριθεί για κακομεταχείριση των ζώων από τη δεκαετία του '70 και ένα viral βίντεο με την Kiska να χτυπά το κεφάλι της στο γυαλί της πισίνας, προκάλεσε αντιδράσεις το 2021.

Διεξήχθη έρευνα αλλά αργότερα οι εισαγγελείς είπαν ότι δεν υπήρξε κακοποίηση.

Ένα άλλο βίντεο στις αρχές του 2023 την έδειχνε να κάνει συνεχείς κύκλους στην πισίνα της, προκαλώντας θλίψη για την μοναξιά που ζούσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM