Πέθανε η Άννα Βούλγαρη, η «χρυσή» κληρονόμος του οίκου κοσμημάτων Bvlgari

Πέθανε η Άννα Βούλγαρη, η «χρυσή» κληρονόμος του οίκου κοσμημάτων Bvlgari Facebook Twitter
0

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή η «χρυσή» κληρονόμος του διάσημου οίκου κοσμημάτων της Ιταλίας, Bvlgari, Άννα Βούλγαρη.

Η Άννα Βούλγαρη ήταν η μοναδική απόγονος του ευεργέτη της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήρη Βούλγαρη.

Η Άννα Βούλγαρη μιλούσε άπταιστα ελληνικά και λάτρευε την Ελλάδα αλλά και τον τόπο καταγωγής της, την Παραμυθιά. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι ερχόταν για διακοπές με την οικογένειά της στη χώρα μας. Ήταν μητέρα τριών παιδιών.

Μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής της ήταν όταν για 35 ολόκληρες μέρες την απήγαγαν μαζί με τον γιο της. «Απήγαγαν εμένα και το γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αυτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένεια μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό» είχε δηλώσει σχετικά σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Η αγάπη για την Παραμυθιά

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Παραμυθιάς, τον Μάρτιο του 2019, η Άννα Βούλγαρη συναντήθηκε με ανθρώπους του δήμου Παραμυθιάς για να ενημερωθεί για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που είχε προσφέρει στην πόλη ο Σωτήριος Βούλγαρης. Ήθελε μάλιστα να μάθει τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτηρίου σε κέντρο τέχνης, πολιτισμού και εκπαίδευσης.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM