Πετάει για Καναδά η 18χρονη που αποκήρυξε το Ισλάμ - Της χορήγησαν άσυλο

Πετάει για Καναδά η 18χρονη που αποκήρυξε το Ισλάμ - Της χορήγησαν άσυλο Facebook Twitter
0

Η 18χρονη Rahaf Mohammed al-Qunun από τη Σαουδική Αραβία που είχε διαφύγει στην Ταϊλάνδη υποστηρίζοντας ότι η οικογένειά της απειλούσε να τη σκοτώσει επειδή αποκήρυξε το Ισλάμ, ταξιδεύει με πτήση για τον Καναδά, μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, προσθέτοντας πως έλαβε άσυλο.

Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής της ταϊλανδικής υπηρεσίας μετανάστευσης, ωστόσο ακόμη ο Καναδάς δεν έχει σχολιάσει επισήμως.

Η Rahaf θα επιβιβαστεί απόψε σε μια πτήση της αεροπορικής εταιρείας Korean Air για να μεταβεί από την Μπανγκόκ στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Από εκεί θα πάρει άλλο αεροπλάνο που θα τη μεταφέρει στον Καναδά, λέει η ταϊλανδική υπηρεσία μετανάστευσης.

Η Rahaf Mohammed al-Qunun, αρνήθηκε να επιβιβαστεί σε πτήση από τη Μπανγκόκ στο Κουβέιτ τη Δευτέρα και ταμπουρώθηκε στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου. Εκεί, μέσα από ένα δωμάτιο ξεκίνησε να εκπέμπει sos μέσω Τwitter ζητώντας βοήθεια.

Είπε ότι είχε αποκηρύξει το Ισλάμ, μια πράξη η οποία τιμωρείται με θάνατο στη Σαουδική Αραβία. Μέσα σε λίγες ώρες είχε στρέψει την παγκόσμια προσοχή πάνω της και χιλιάδες χρήστες άρχισαν να αναμεταδίδουν τα μηνύματά της.

Η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ παρενέβη και δήλωσε ότι θεωρεί ότι είναι νόμιμη πρόσφυγας και πως πρέπει να τα χορηγηθεί άσυλο.

Οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι μετανάστευσης είχαν αρχικά δηλώσει ότι θα πρέπει να την επιστρέψουν στο Κουβέιτ, όπου την περίμεναν μέλη της οικογένειάς της. Αυτό τελικά δεν έγινε χάρη στη διεθνή παρέμβαση και την έκταση που πήρε η ιστορία της.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ