Πετάει για Καναδά η 18χρονη που αποκήρυξε το Ισλάμ - Της χορήγησαν άσυλο

Πετάει για Καναδά η 18χρονη που αποκήρυξε το Ισλάμ - Της χορήγησαν άσυλο Facebook Twitter
0

Η 18χρονη Rahaf Mohammed al-Qunun από τη Σαουδική Αραβία που είχε διαφύγει στην Ταϊλάνδη υποστηρίζοντας ότι η οικογένειά της απειλούσε να τη σκοτώσει επειδή αποκήρυξε το Ισλάμ, ταξιδεύει με πτήση για τον Καναδά, μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, προσθέτοντας πως έλαβε άσυλο.

Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής της ταϊλανδικής υπηρεσίας μετανάστευσης, ωστόσο ακόμη ο Καναδάς δεν έχει σχολιάσει επισήμως.

Η Rahaf θα επιβιβαστεί απόψε σε μια πτήση της αεροπορικής εταιρείας Korean Air για να μεταβεί από την Μπανγκόκ στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Από εκεί θα πάρει άλλο αεροπλάνο που θα τη μεταφέρει στον Καναδά, λέει η ταϊλανδική υπηρεσία μετανάστευσης.

Η Rahaf Mohammed al-Qunun, αρνήθηκε να επιβιβαστεί σε πτήση από τη Μπανγκόκ στο Κουβέιτ τη Δευτέρα και ταμπουρώθηκε στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου. Εκεί, μέσα από ένα δωμάτιο ξεκίνησε να εκπέμπει sos μέσω Τwitter ζητώντας βοήθεια.

Είπε ότι είχε αποκηρύξει το Ισλάμ, μια πράξη η οποία τιμωρείται με θάνατο στη Σαουδική Αραβία. Μέσα σε λίγες ώρες είχε στρέψει την παγκόσμια προσοχή πάνω της και χιλιάδες χρήστες άρχισαν να αναμεταδίδουν τα μηνύματά της.

Η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ παρενέβη και δήλωσε ότι θεωρεί ότι είναι νόμιμη πρόσφυγας και πως πρέπει να τα χορηγηθεί άσυλο.

Οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι μετανάστευσης είχαν αρχικά δηλώσει ότι θα πρέπει να την επιστρέψουν στο Κουβέιτ, όπου την περίμεναν μέλη της οικογένειάς της. Αυτό τελικά δεν έγινε χάρη στη διεθνή παρέμβαση και την έκταση που πήρε η ιστορία της.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM