Πεσμένη η προσέλευση στην κυπριακή κάλπη

Πεσμένη η προσέλευση στην κυπριακή κάλπη Facebook Twitter
EPA
0

Χαμηλότερο ήταν, μέχρι το μεσημέρι, το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες των κυπριακών προεδρικών εκλογών, συγκριτικά με την αντίστοιχη συμμετοχή στις εκλογές του 2013.

Ο έφορος προεδρικής εκλογής, Κύπρος Κυπριανού, δήλωσε ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι (που έκλεισαν οι κάλπες για μια ώρα) ψήφισε το 30,2% του εκλογικού σώματος, (το 2013 ήταν 38,9%).

Η διαδικασία συνεχίστηκε στη 1μ.μ και θα ολοκληρωθεί στις 18:00.

Αν σημειωθεί αυξημένη προσέλευση, υπάρχει η δυνατότητα παράτασης έως και τις 21:00.

Ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «γιορτή της δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι ο λαός, ως κυρίαρχος, θα αποφασίσει ποιος θα είναι pρόεδρος την προσεχή πενταετία.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε από την πλευρά του πως οι Κύπριοι αποφασίζουν σήμερα για μία «νέα στρατηγική στο Κυπριακό, ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και αποκατάσταση της μεσαίας τάξης».

«Σήμερα θα μιλήσουν οι πολίτες», ήταν το σχόλιο του υποψήφιου για την προεδρία Σταύρου Μαλά, που κάλεσε τους «πάντες» να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουν εκείνους που κρίνουν ότι «δίνουν απαντήσεις για καλύτερο μέλλον».

Ο υποψήφιος Χριστάκης Καπηλιώτης δήλωσε ότι, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, νιώθει ικανοποιημένος, αφού του δόθηκε η ευκαιρία «να στείλει το μήνυμά του στον κόσμο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΝΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM