Περιορίστηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Βερολίνου

Περιορίστηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Βερολίνου Facebook Twitter
(EPA)
0

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νοτίως του Βερολίνου.

Όμως οι τοπικές αρχές εμφανίζονται επιφυλακτικές για την εξέλιξη της κατάστασης, κυρίως λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

«Τα πράγματα δεν έχουν ηρεμήσει ακόμη» είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Βρανδεμβούργου.

Οι κάτοικοι του ενός από τα τρία χωριά που εκκενώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή επέστρεψαν στα σπίτια τους αλλά δεν επιτράπηκε να κάνουν το ίδιο και εκείνοι των δύο άλλων κοινοτήτων γιατί δεν έχει εκλείψει ακόμη ο κίνδυνος.

Ένας τοπικός αξιωματούχος της περιφέρειας Πότσδαμ-Μίτελμαρκ, ο Κρίστιαν Στάιν, είπε ότι θα επιτραπεί να πάνε για λίγο στα σπίτια τους μόνο όσοι έχουν ζώα που πρέπει να τα φροντίσουν.

Λόγω της πυρκαγιάς, πυκνός καπνός κάλυψε το πρωί τα νότια προάστια του Βερολίνου.

Η επιχείρηση για την κατάσβεσή της, στην οποία μετέχουν 440 πυροσβέστες, εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο, καθώς δεν αναμένονται βροχές στην περιοχή και ο άνεμος δεν κοπάζει, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης ανά πάσα στιγμή.

Ο Στάιν διαβεβαίωσε ότι δεν κάηκε κανένα σπίτι, μολονότι οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση 100 μέτρων από τα τρία χωριά.

Το έργο των πυροσβεστών περιπλέκεται λόγω του κινδύνου εκρήξεων εξαιτίας της ύπαρξης πολλών πυρομαχικών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στο έδαφος, δήλωσε ο συντονιστής των συνεργείων διάσωσης Μίχαελ Κνάπε, στον ραδιοφωνικό σταθμό RBB.

Χαρακτήρισε την κατάσταση «δραματική», προσθέτοντας πως έχουν ήδη σημειωθεί πολλές μικρές εκρήξεις.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, Spiegel 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM