Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Πέντε σημαντικές κινεζικές εταιρείες εισηγμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα πως αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε μια περίοδο που οι εταιρείες του Πεκίνου βρίσκονται στο στόχαστρο των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών.

Οι εταιρείες της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ δεν υποβάλλουν τις οικονομικές καταστάσεις τους στους ελεγκτές που είναι πιστοποιημένοι από τις αμερικανικές αρχές.

Ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2020 από το αμερικανικό Κογκρέσο υποχρεώνει κάθε εταιρεία που είναι εισηγμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες να προχωρεί στην επικύρωση των λογαριασμών της από γραφείο πιστοποιημένο από τον ανεξάρτητο λογιστικό οργανισμό PCAOB.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη νομοθεσία, οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν να διαγραφούν, αρχής γενομένης από το 2024.

Σ' αυτό το πλαίσιο, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες Sinopec και PetroChina ανέφεραν σήμερα με χωριστές ανακοινώσεις τους πως «αποσύρονται εθελουσίως» από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στο οποίο είναι εισηγμένες.

Η μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία China Life Insurance, ο κινεζικός γίγαντας του αλουμινίου Chalco, καθώς και μια θυγατρική της Sinopec με έδρα τη Σανγκάη προέβησαν σε παρόμοιες ανακοινώσεις. 

Όλες δικαιολογούν αυτή την απόφαση επικαλούμενες τα κόστη που απαιτούνται για να παραμείνουν εισηγμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και την επιβάρυνση που αντιπροσωπεύει ο σεβασμός των υποχρεώσεων όσον αφορά τους ελέγχους.

Οι πέντε όμιλοι περιλαμβάνονται σε ένα κατάλογο επιχειρήσεων που έχουν προειδοποιηθεί να συμμορφωθούν με λογιστικές υποχρεώσεις τις οποίες έχει θέσει η αμερικανική αρχή κεφαλαιαγοράς (SEC) και απειλούνταν συνεπώς με αποβολή από το Χρηματιστήριο στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM