Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Πέντε σημαντικές κινεζικές εταιρείες εισηγμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα πως αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε μια περίοδο που οι εταιρείες του Πεκίνου βρίσκονται στο στόχαστρο των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών.

Οι εταιρείες της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ δεν υποβάλλουν τις οικονομικές καταστάσεις τους στους ελεγκτές που είναι πιστοποιημένοι από τις αμερικανικές αρχές.

Ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2020 από το αμερικανικό Κογκρέσο υποχρεώνει κάθε εταιρεία που είναι εισηγμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες να προχωρεί στην επικύρωση των λογαριασμών της από γραφείο πιστοποιημένο από τον ανεξάρτητο λογιστικό οργανισμό PCAOB.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη νομοθεσία, οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν να διαγραφούν, αρχής γενομένης από το 2024.

Σ' αυτό το πλαίσιο, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες Sinopec και PetroChina ανέφεραν σήμερα με χωριστές ανακοινώσεις τους πως «αποσύρονται εθελουσίως» από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στο οποίο είναι εισηγμένες.

Η μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία China Life Insurance, ο κινεζικός γίγαντας του αλουμινίου Chalco, καθώς και μια θυγατρική της Sinopec με έδρα τη Σανγκάη προέβησαν σε παρόμοιες ανακοινώσεις. 

Όλες δικαιολογούν αυτή την απόφαση επικαλούμενες τα κόστη που απαιτούνται για να παραμείνουν εισηγμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και την επιβάρυνση που αντιπροσωπεύει ο σεβασμός των υποχρεώσεων όσον αφορά τους ελέγχους.

Οι πέντε όμιλοι περιλαμβάνονται σε ένα κατάλογο επιχειρήσεων που έχουν προειδοποιηθεί να συμμορφωθούν με λογιστικές υποχρεώσεις τις οποίες έχει θέσει η αμερικανική αρχή κεφαλαιαγοράς (SEC) και απειλούνταν συνεπώς με αποβολή από το Χρηματιστήριο στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM