Το Πεντάγωνο δεν επιτρέπει να κυματίσουν σημαίες υπερηφάνειας στις στρατιωτικές βάσεις

Το Πεντάγωνο δεν επιτρέπει να κυματίσουν σημαίες υπερηφάνειας στις στρατιωτικές βάσεις Facebook Twitter
Pixabay
0

Το Πεντάγωνο δεν θα κάνει καμία εξαίρεση και επομένως δεν προτίθεται να επιτρέψει να κυματίζουν σημαίες υπερηφάνειας δίπλα από την αμερικανική στις στρατιωτικές βάσεις, λόγω του μήνα υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. 

Την πολιτική είχε εισάγει ο Ντόναλντ Τραμπ που περιόριζε τον τύπο των σημαιών, που θα μπορούσαν να κυματίζουν έξω από τα στρατιωτικά κτίρια και στα στρατόπεδα.

Λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σχεδόν 1.500 από τους διορισμένους της ομοσπονδιακής του διοίκησης, χαρακτηρίζονται ως λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι, άτομα τρανσέξουαλ και queer, σε μια διακήρυξη που σηματοδοτεί την έναρξη του μήνα υπερηφάνειας που γιορτάζει η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.

Τον Ιούλιο του 2020, το Πεντάγωνο επί διοίκησης Τραμπ εξέδωσε μια πολιτική που επιτρέπει μόνο ορισμένες, συγκεκριμένες σημαίες σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Θεωρήθηκε ως ο τρόπος για τον τότε υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ να εκδώσει μια de facto απαγόρευση εμφάνισης της σημαίας της Συνομοσπονδίας χωρίς να αναφέρεται ξεκάθαρα αυτό.

«Δεν θα υπάρξει εξαίρεση αυτόν τον μήνα για τη σημαία της υπερηφάνειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Πρόσθεσε, ότι η απόφαση ελήφθη καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει εφαλτήριο για άλλες προκλήσεις στον κανόνα που θεσπίστηκε τον Ιούλιο.

«Δεν αντικατοπτρίζει με κανέναν τρόπο την έλλειψη σεβασμού ή θαυμασμού για άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, το προσωπικό με ή χωρίς τη στολή, που υπηρετούν σε αυτό το τμήμα», πρόσθεσε ο Κίρμπι. «Είμαστε περήφανοι γι 'αυτούς.»

Μια μελέτη του 2015, διαπίστωσε ότι το 5,8% των μελών της υπηρεσίας αναγνωρίστηκαν ως λεσβίες, γκέι ή αμφιφυλόφιλοι.

Την πρώτη του ημέρα στο γραφείο του, ο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστική εντολή που κατευθύνει ομοσπονδιακές υπηρεσίες να προστατεύουν τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σύμφωνα με όλους τους ομοσπονδιακούς νόμους που απαγορεύουν τις διακρίσεις λόγω φύλου.

Ο Μπάιντεν ανέτρεψε επίσης μία απαγόρευση, που ίσχυε, κατά των τρανσέξουαλ ατόμων να στρατολογούνται και να υπηρετούν στον στρατό.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεο του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεό του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε πρόσφατο βίντεο του στα social media θεωρήθηκε ότι μοιράστηκε πλάνα από το εσωτερικό της νέας βασιλικής κατοικίας, όπου μετακόμισαν πριν λίγες ημέρες με την Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους
LIFO NEWSROOM
Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Διεθνή / Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Σχεδόν επτά χρόνια μετά τον ρόλο που την καθιέρωσε στη μεγάλη οθόνη, η δημοφιλής καλλιτέχνιδα μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για τις δύσκολες συνθήκες που βίωνε παρασκηνιακά
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΤΑ

Διεθνή / Γαλλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό «καταδικάστηκαν» γάτα και ιδιοκτήτρια μετά από καταγγελία γειτόνισσας

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στη Γαλλία, ανέφερε πως ο γάτος έμπαινε στον κήπο και κατέστρεφε τα φυτά της - Αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις για τη δικαστική απόφαση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο απόφασης, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Διεθνή / Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε σημείωμά της προς τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗ ότι το δικό της σχέδιο είναι «αντιπρόταση», «εμπνευσμένη» από το αμερικανικό
LIFO NEWSROOM
Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM