Το Πεντάγωνο δεν επιτρέπει να κυματίσουν σημαίες υπερηφάνειας στις στρατιωτικές βάσεις

Το Πεντάγωνο δεν επιτρέπει να κυματίσουν σημαίες υπερηφάνειας στις στρατιωτικές βάσεις Facebook Twitter
Pixabay
0

Το Πεντάγωνο δεν θα κάνει καμία εξαίρεση και επομένως δεν προτίθεται να επιτρέψει να κυματίζουν σημαίες υπερηφάνειας δίπλα από την αμερικανική στις στρατιωτικές βάσεις, λόγω του μήνα υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. 

Την πολιτική είχε εισάγει ο Ντόναλντ Τραμπ που περιόριζε τον τύπο των σημαιών, που θα μπορούσαν να κυματίζουν έξω από τα στρατιωτικά κτίρια και στα στρατόπεδα.

Λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σχεδόν 1.500 από τους διορισμένους της ομοσπονδιακής του διοίκησης, χαρακτηρίζονται ως λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι, άτομα τρανσέξουαλ και queer, σε μια διακήρυξη που σηματοδοτεί την έναρξη του μήνα υπερηφάνειας που γιορτάζει η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.

Τον Ιούλιο του 2020, το Πεντάγωνο επί διοίκησης Τραμπ εξέδωσε μια πολιτική που επιτρέπει μόνο ορισμένες, συγκεκριμένες σημαίες σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Θεωρήθηκε ως ο τρόπος για τον τότε υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ να εκδώσει μια de facto απαγόρευση εμφάνισης της σημαίας της Συνομοσπονδίας χωρίς να αναφέρεται ξεκάθαρα αυτό.

«Δεν θα υπάρξει εξαίρεση αυτόν τον μήνα για τη σημαία της υπερηφάνειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Πρόσθεσε, ότι η απόφαση ελήφθη καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει εφαλτήριο για άλλες προκλήσεις στον κανόνα που θεσπίστηκε τον Ιούλιο.

«Δεν αντικατοπτρίζει με κανέναν τρόπο την έλλειψη σεβασμού ή θαυμασμού για άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, το προσωπικό με ή χωρίς τη στολή, που υπηρετούν σε αυτό το τμήμα», πρόσθεσε ο Κίρμπι. «Είμαστε περήφανοι γι 'αυτούς.»

Μια μελέτη του 2015, διαπίστωσε ότι το 5,8% των μελών της υπηρεσίας αναγνωρίστηκαν ως λεσβίες, γκέι ή αμφιφυλόφιλοι.

Την πρώτη του ημέρα στο γραφείο του, ο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστική εντολή που κατευθύνει ομοσπονδιακές υπηρεσίες να προστατεύουν τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σύμφωνα με όλους τους ομοσπονδιακούς νόμους που απαγορεύουν τις διακρίσεις λόγω φύλου.

Ο Μπάιντεν ανέτρεψε επίσης μία απαγόρευση, που ίσχυε, κατά των τρανσέξουαλ ατόμων να στρατολογούνται και να υπηρετούν στον στρατό.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ