Πενήντα κροκόδειλοι εντοπίστηκαν σε δέματα στο Χίθροου

Πενήντα κροκόδειλοι εντοπίστηκαν σε δέματα στο Χίθροου Facebook Twitter
Φωτό: HOME OFFICE
0

Πενήντα κροκόδειλοι εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι σε κιβώτια στο αεροδρόμιο του Χίθροου, από την υπηρεσία ελέγχου των συνόρων της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι νεοσσοί κροκόδειλοι, οι οποίοι βρέθηκαν κατά την άφιξη πτήσης από τη Μαλαισία, βρέθηκαν στοιβαγμένοι σε πέντε κιβώτια.

Καθένα από τα πέντε κιβώτια περιείχε δέκα κροκόδειλους, όμως είχε χώρο για μεταφορά μόνο τεσσάρων, με αποτέλεσμα τα ερπετά, να είναι στοιβαγμένα σε άθλιες συνθήκες.

Ως εκ τούτου, η αποστολή ήταν παράνομη και τα κιβώτια κατασχέθηκαν.

Πενήντα κροκόδειλοι εντοπίστηκαν σε δέματα στο Χίθροου Facebook Twitter
Φωτό: HOME OFFICE

Εκπρόσωπος της συνοριακής αρχής ανέφερε ότι «καμία προσοχή δεν δόθηκε στις συνθήκες μεταφοράς και την ευημερία των κροκοδείλων».

Κατά τη μεταφορά πέθανε ένας από τους κροκόδειλους.

Τα ερπετά προορίζονταν σε μία φάρμα στο Cambridgeshire, όπου θα εκτρέφονταν για το κρέας τους, όμως τώρα τη φροντίδα τους ανέλαβαν αρμόδιοι της Υπηρεσίας για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών (CITES).

Οι υπόλοιποι 49 κροκόδειλοι θα επαναπατριστούν, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωδικός «Aurora» για τη Γάζα: Η εμπλοκή της BCG στο σχέδιο Τραμπ για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων

Διεθνή / Κωδικός «Aurora» για τη Γάζα: Η εμπλοκή της BCG στο σχέδιο Τραμπ για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων

Το έργο κόστισε 4 εκατ. δολάρια και περιελάμβανε την ίδρυση του GHF - Η εταιρεία κολοσσός αποκήρυξε την εμπλοκή της, μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι θάνατοι εκατοντάδων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM