Πενήντα χιλιάδες Ινδές αυτοαπασχολούμενες θα λάβουν αποζημίωση λόγω καύσωνα

Ασφαλιστική αποζημίωση λόγω καύσωνα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images/ Ideal Images
0

Kι όμως, είναι αλήθεια: Πενήντα χιλιάδες Ινδές αυτοαπασχολούμενες δικαιούνται και θα λάβουν ασφαλιστική αποζημίωση λόγω καύσωνα

H ασφαλιστική εταιρεία ICICI Lombard που δραστηριοποιείται στην Ινδία, με έτος ίδρυσης το 2001, πρόκειται να πληρώσει τις εργαζόμενες το συνολικό ποσό των 341.553 δολαρίων ώστε να μην εργαστούν κάτω απ’ τον ήλιο σε συνθήκες ακραίας ζέστης. 

Η εταιρεία προσφέρει μια ασυνήθιστη επιλογή: δίνει αποζημίωση όταν οι θερμοκρασίες φτάσουν σε «ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα», πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. «Γίνεται χειρότερο κάθε καλοκαίρι», σχολιάζει μια Ινδή λήπτρια της αποζημίωσης σχετικά με το καλοκαίρι.

Πώς λειτουργεί; Η ασφαλιστική εταιρεία χρησιμοποιεί έσοδα από τις συνδρομές των πελατισσών της για να χρηματοδοτήσει προγράμματα προστασίας γυναικών και ευάλωτων ομάδων από την αγροτική εργασία σε συνθήκες ακραίας ζέστης. 

Το πρόγραμμα σχεδίασε η διευθύντρια της ΜΚΟ Climate Resilience for All Kathy Baughman McLeod, σαν μέτρο ανάγκης για την προστασία γυναικών που έχουν το εξής δίλημμα: ή θα εργαστούν ή θα πεινάσουν. Σκοπός της είναι η εξέλιξη του προγράμματος και η επέκτασή του σε περισσότερες χώρες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM