Πενήντα χιλιάδες Ινδές αυτοαπασχολούμενες θα λάβουν αποζημίωση λόγω καύσωνα

Ασφαλιστική αποζημίωση λόγω καύσωνα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images/ Ideal Images
0

Kι όμως, είναι αλήθεια: Πενήντα χιλιάδες Ινδές αυτοαπασχολούμενες δικαιούνται και θα λάβουν ασφαλιστική αποζημίωση λόγω καύσωνα

H ασφαλιστική εταιρεία ICICI Lombard που δραστηριοποιείται στην Ινδία, με έτος ίδρυσης το 2001, πρόκειται να πληρώσει τις εργαζόμενες το συνολικό ποσό των 341.553 δολαρίων ώστε να μην εργαστούν κάτω απ’ τον ήλιο σε συνθήκες ακραίας ζέστης. 

Η εταιρεία προσφέρει μια ασυνήθιστη επιλογή: δίνει αποζημίωση όταν οι θερμοκρασίες φτάσουν σε «ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα», πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. «Γίνεται χειρότερο κάθε καλοκαίρι», σχολιάζει μια Ινδή λήπτρια της αποζημίωσης σχετικά με το καλοκαίρι.

Πώς λειτουργεί; Η ασφαλιστική εταιρεία χρησιμοποιεί έσοδα από τις συνδρομές των πελατισσών της για να χρηματοδοτήσει προγράμματα προστασίας γυναικών και ευάλωτων ομάδων από την αγροτική εργασία σε συνθήκες ακραίας ζέστης. 

Το πρόγραμμα σχεδίασε η διευθύντρια της ΜΚΟ Climate Resilience for All Kathy Baughman McLeod, σαν μέτρο ανάγκης για την προστασία γυναικών που έχουν το εξής δίλημμα: ή θα εργαστούν ή θα πεινάσουν. Σκοπός της είναι η εξέλιξη του προγράμματος και η επέκτασή του σε περισσότερες χώρες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διεθνή / ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διαδήλωναν για τον πόλεμο στη Γάζα και φορούσαν κόκκινες μπλούζες με συνθήματα όπως «όχι στο όνομά μας» και «Οι Εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM