Πελόζι: Απαραίτητη η έρευνα σε βάρος του Τραμπ - Μας επιβεβαιώνει η συνομιλία με τον Ζελένσκι

Πελόζι: Απαραίτητη η έρευνα σε βάρος του Τραμπ - Μας επιβεβαιώνει η συνομιλία με τον Ζελένσκι Facebook Twitter
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι (EPA)
0

Η έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ είναι απαραίτητη, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι μετά τη δημοσιοποίηση της επίμαχης συνομιλίας του Αμερικανού προέδρου με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Η Πελόζι θεωρεί ότι η περίληψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τον περασμένο Ιούλιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Ουκρανό ομόλογό του, επιβεβαιώνει τις κατηγορίες και δικαιολογεί μία έρευνα σε βάρος του Τραμπ, την ώρα που ίδιος κάνει λόγο για «κυνήγι μαγισσών». 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πελόζι, το κείμενο αυτό επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος Τραμπ υιοθέτησε μια συμπεριφορά που «υπονομεύει την ακεραιότητα των εκλογών μας, την αξιοπρέπεια του αξιώματός του και την εθνική ασφάλειά μας». Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ, που το 2012 ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

«Η αντίδρασή μου είναι η ίδια με εκείνη των προηγούμενων ημερών: είναι βαθύτατα ανησυχητικό και θα δούμε πού θα οδηγήσει», είπε στο CNN ο γερουσιαστής από τη Γιούτα.

Τι ζήτησε ο Τραμπ από τον Ζελένσκι

O Τραμπ είχε κατηγορηθεί ότι πίεσε τον Ζελένσκι, με στόχο να δυσφημήσει τον γιο του Τζο Μπάιντεν, υποψήφιου για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020. Στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά από τον Ουκρανό ομόλογό του να διερευνηθεί η υπόθεση για το κατά πόσο ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκλεισε μία «έρευνα» που διεξάγονταν για εταιρεία που εμπλεκόταν και ο γιος του.

«Γίνεται συζήτηση για το γιο του Μπάιντεν, ότι ο Μπάιντεν σταμάτησε τη δίωξη και πολλοί άνθρωποι θέλουν να μάθουν τι έχει γίνει, οπότε ό,τι μπορείτε να κάνετε με τον Γενικό Εισαγγελέα θα ήταν υπέροχο. Ο Μπάιντεν κυκλοφορεί και καυχιέται λέγοντας ότι σταμάτησε τη δίωξη οπότε αν μπορείτε να το δείτε. Ακούγεται απαίσιο».

«Κατανοώ και είμαι ενήμερος για την κατάσταση», του είχε τότε απαντήσει ο Ζελένσκι. «Αφού έχουμε κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή μας, ο επόμενος Γενικός Εισαγγελέας θα είναι 100% άνθρωπός μου, δικός μου υποψήφιος, που θα είναι αποδεκτός από τη Βουλή και θα ξεκινήσει στη θέση του Εισαγγελέα από τον Σεπτέμβριο. Αυτός ή αυτή θα ερευνήσει την υπόθεση, και ειδικά την εταιρεία που αναφέρατε σε αυτό το ζήτημα».

Οι Δημοκρατικοί ζητούν αυτοεξαίρεση του υπ. Δικαιοσύνης

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ θα πρέπει να αυτοεξαιρεθεί από τις έρευνες που σχετίζονται με την Ουκρανία, επειδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε πει στον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι θα επικοινωνούσε μαζί του σχετικά με το θέμα του Τζο Μπάιντεν.


«Ο πρόεδρος (Τραμπ) έσυρε τον υπουργό Δικαιοσύνης σε αυτόν τον κυκεώνα. Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, είναι να αυτοεξαιρεθεί ο Μπαρ μέχρι να ξεκαθαρίσουμε την υπόθεση», ανέφερε ο Τζόραλτν Νάντλερ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM