Το Πεκίνο έχει πλέον τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Beijing now has more billionaires than any city Facebook Twitter
Unsplash
0

Το Πεκίνο φιλοξενεί τώρα περισσότερους δισεκατομμυριούχους από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια λίστα Forbes.

Η κινεζική πρωτεύουσα πρόσθεσε 33 δισεκατομμυριούχους πέρυσι και τώρα φιλοξενεί συνολικά 100 σύμφωνα με το περιοδικό.

Αυτό σημαίνει ότι ξεπερνά τη Νέα Υόρκη, η οποία φιλοξενεί 99 και βρίσκεται στην κορυφαία θέση της λίστας τα τελευταία επτά χρόνια.

Παρά την κινεζική «εκθρόνιση» η συνολική καθαρή αξία των δισεκατομμυριούχων της αμερικανικής μεγαλούπολης παρέμεινε κατά 80 δισεκατομμύρια δολάρια μεγαλύτερη από εκείνη των ομολόγων τους στο Πεκίνο.

Ο πλουσιότερος κάτοικος στο Πεκίνο είναι ο Zhang Yiming, ιδρυτής της εφαρμογής του TikTok και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας ByteDance, του οποίου η καθαρή αξία υπολογίζεται στα 35,6 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχα, ο πλουσιότερος κάτοικος της Νέας Υόρκης, ο πρώην δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, είχε περιουσία αξίας 59 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην Κίνα, όπως και τις ΗΠΑ, οι τεχνολογικοί κολοσσοί ευνοήθηκαν από την πανδημία και τα μέτρα του lockdown ανά τον κόσμο καθώς περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποίησαν αγορές στο διαδίκτυο και έψαχναν πηγές για ιντερνετική ψυχαγωγία.

Αυτό οδήγησε σε μαζική συγκέντρωση προσωπικού πλούτου για τους ιδρυτές και τους μετόχους αυτών των τεχνολογικών κολοσσών.

Η Κίνα, στην οποία η λίστα Forbes συμπεριέλαβε το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο στα στοιχεία της, πρόσθεσε περισσότερους δισεκατομμυριούχους στη λίστα από οποιαδήποτε άλλη χώρα παγκοσμίως, με 210 νέες εισαγωγές.

Οι μισοί από τους νέους δισεκατομμυριούχους της Κίνας κέρδισαν τις περιουσίες τους από κατασκευαστικά ή τεχνολογικά εγχειρήματα. Μεταξύ αυτών η Kate Wang που έκανε τα χρήματά της από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Με 698 δισεκατομμυριούχους η Κίνα συνολικά, πλησιάζει τις ΗΠΑ, οι οποίες εξακολουθούν να είναι πρώτες με 724 δισεκατομμυριούχους.

Η Ινδία είχε τον τρίτο υψηλότερο αριθμό δισεκατομμυριούχων, με 140 ενώ συνολικά, οι 1.149 δισεκατομμυριούχοι από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού έχουν αξία 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια των ΗΠΑ.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με την καθαρή του αξία να έχει αυξηθεί κατά 64 δισεκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας τα 177 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Με πληροφορίες των BBC/Forbes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM