Πάστορας έπεσε θύμα ληστείας, την ώρα του κηρύγματος- Του άρπαξαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ.$

Πάστορας έπεσε θύμα ληστείας, την ώρα του κηρύγματος- Του άρπαξαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ.$ Facebook Twitter
0

Ένοπλοι ληστές εισέβαλαν σε εκκλησία του Μπρούκλιν και άρπαξαν από πάστορα και τη σύζυγό του κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, την ώρα που εκείνος έκανε κήρυγμα το οποίο μεταδιδόταν στο διαδίκτυο. 

Θύματα της ληστείας ήταν ο Λάμορ Μίλερ- Γουάιτχεντ και η σύζυγός του, Άσια ΝτοςΡέις- Γουάιτχεντ. Την ώρα που εισέβαλαν οι ένοπλοι, στην εκκλησία βρίσκονταν 20-25 πιστοί σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί. 

«Πόσοι από εσάς έχετε χάσει την πίστη σας επειδή είδατε κάποιον να πεθαίνει;» ακούγεται να λέει ο πάστορας σε βίντεο, λίγο προτού εισβάλουν οι ληστές. Στη συνέχεια, πέφτει στο πάτωμα και ακούγεται να λέει «εντάξει, εντάξει». Στη συνέχεια, μπαίνει στο πλάνο ένας ένοπλος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και του αρπάζει τα κοσμήματα που φορούσε. 

Σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram, ο 44χρονος πάστορας ανέφερε ότι ένιωσε μια «δαιμονική δύναμη» να μπαίνει στην εκκλησία. Συμπλήρωσε ότι δεν ήταν σίγουρος αν οι ένοπλοι «ήθελαν να γαζώσουν την εκκλησία ή απλά ήρθαν για ληστεία» και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.  

«Όταν τους είδα να μπαίνουν με τα όπλα, είπα σε όλους να βγουν έξω», είπε και πρόσφερε αμοιβή 50.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των ληστών. 

«Είχα γυναίκες και παιδιά εκεί. Όταν έπεσα κάτω, ο ένας πήγε στη σύζυγό μου και πήρε όλα τα κοσμήματά της. Είχε ένα όπλο μπροστά στο πρόσωπο του παιδιού μου που είναι οχτώ μηνών», δήλωσε στο WCBS. 

«Πήραν το δαχτυλίδι και την αλυσίδα του επισκόπου και τη βέρα μου. Φορούσα αλυσίδες από κάτω και άρχισε να ψάχνει τον λαιμό μου για να δει αν υπήρχε κάτι άλλο. Αυτό σημαίνει ότι ήξεραν, παρακολουθούσαν και γνώριζαν πως είχα κι άλλα κοσμήματα», συμπλήρωσε αναφερόμενος στους ληστές. 

Ο Λάμορ Μίλερ Γουάιτχεντ είναι γνωστός για τον πολυτελή τρόπο ζωής του- οδηγεί Rolls Royce, φορά ρούχα σχεδιαστών και πανάκριβα κοσμήματα- αλλά και για τη φιλία του με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς.  

Ο 44χρονος ίδρυσε την εκκλησία Leaders of Tomorrow International Ministries το 2013, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για πλαστοπροσωπία και κλοπή αντικειμένου μεγάλης αξίας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι καταδικάστηκε παράνομα. 

Στην ανάρτηση στο Instagram o Μίλερ- Γουάιτχεντ υπεραμύνθηκε του πολυτελούς τρόπου ζωής του, λέγοντας ότι θα ζήσει τη ζωή του με τον τρόπο που ο Θεός έχει ορίσει. «Δεν έχει σχέση με το αν είμαι φανταχτερός. Αφορά το να αγοράζω αυτό που θέλω. Και είναι δικαίωμά μου να αγοράζω αυτό που θέλω να αγοράσω», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Με πληροφορίες από Guardian, CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM