Παρίσι: Τελευταία ημέρα για τα ηλεκτρικά πατίνια- Η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που τα απαγορεύει

Παρίσι: Τελευταία ημέρα για τα ηλεκτρικά πατίνια στους δρόμους της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Μετά από πέντε χρόνια αμφιλεγόμενης παρουσίας και πολλών ατυχημάτων, πέφτει η αυλαία σήμερα για τα ηλεκτρικά πατίνια στους δρόμους του Παρισιού. 

Συγκεκριμένα, από αύριο, 1η Σεπτεμβρίου το Παρίσι θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που απαγορεύει πλήρως στους δρόμους του τα ηλεκτρικά πατίνια. Ήδη, από τον Αύγουστο τα 15.000 πατίνια αποσύρθηκαν σταδιακά από τους δρόμους. 

Οι τρεις εταιρίες ενοικίασης, Lime, Tier και Dott, έχασαν την άδειά τους για κατάληψη δημόσιου χώρου έπειτα από μια «ψηφοφορία» στις αρχές Απριλίου. Το «όχι» κέρδισε με σχεδόν 90%, όμως μόνο το 7,46% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους πήγαν να ψηφίσουν.

Τέλος στα ηλεκτρικά πατίνια, νέα εποχή για τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Πλέον, οι εταιρίες ποντάρουν στο ότι οι πελάτες τους θα στραφούν στα ποδήλατα αυτόματης μίσθωσης, που προτείνονται ήδη για τον καθένα, κάτι που θα επέτρεπε να αποφευχθούν, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, απολύσεις.

«Μια μεγάλη σελίδα γυρίζει για την Tier, όμως το προτιμούμε παρά να υποχωρήσουμε στη νοσταλγία, κοιτάμε μπροστά», λέει ο Κλεμάν Πετ, υπεύθυνος για τη λειτουργία της επιχείρησης στη Γαλλία, παραπέμποντας στα 5.000 ποδήλατα που είναι ακόμη διαθέσιμα.

«Η ανάπτυξη του ποδηλάτου είναι σε πλήρη άνθηση με προοπτικές πολύ ενδιαφέρουσες», επιβεβαιώνει ο Μιράιγ από τη Lime, που προτείνει 10.000 ποδήλατα.

Πάντως, για τους τουρίστες, «δεν είναι το ίδιο πράγμα, είναι πιο μεγάλα και πιο βαριά, δεν είναι τόσο ευκίνητα», λέει η Αμάντα Ρόλινς, μια Αμερικανίδα ινφλουένσερ με 740.000 συνδρομητές στο TikTok, και λάτρις των πατινιών.

Ορισμένοι τακτικοί χρήστες θα μπορούσαν να επιλέξουν την αγορά ή μια εναλλακτική προσφορά μίσθωσης με την ημέρα, τη μισή ημέρα ή με την εβδομάδα, όπως εκείνη που ανακοινώθηκε χθες, Τετάρτη, από την επιχείρηση λιανικού εμπορίου μοτοσικλετών, σκούτερ και πατινιών Volt.

Με πληροφορίες από AFP-ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έγραφε στα emails του με τον Επστάιν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έστελνε στα emails του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Στο φως της δημοσιότητας νέα emails που φέρεται να έστειλε στον Τζέφρι Έπσταϊν και τη Γκίσλεϊν Μάξγουελ, όταν ενημερώθηκε ότι μια βρετανική εφημερίδα επρόκειτο να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τους τρεις τους
LIFO NEWSROOM