Παρέμβαση Σαπέν για τη διαπραγμάτευση - Το ΕΚΑΣ θα αφαιρεθεί αν βρεθούν ισοδύναμα

Παρέμβαση Σαπέν για τη διαπραγμάτευση - Το ΕΚΑΣ θα αφαιρεθεί αν βρεθούν ισοδύναμα Facebook Twitter
0


Ανοικτό αφήνει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, το ενδεχόμενο βελτιώσεων στην πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο του MEGA το βράδυ του Σαββάτου.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο κ. Σαπέν ανέφερε πως η πρόταση των διεθνών πιστωτών που απέρριψε η Ελλάδα είναι διαπραγματεύσιμη και δεν αποτελεί "τελεσίγραφο".

Ωστόσο, επισήμανε ότι η Αθήνα θα πρέπει να προτείνει μία εναλλακτική στην πρόταση περί μείωσης του ΕΚΑΣ, την οποία έχει ήδη καταδικάσει η ελληνική πλευρά.

"Ούτε οι θεσμοί ούτε οι χώρες της ευρωζώνης είπαν ποτέ πως αυτή είναι πρόταση take it or leave it", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, στο περιθώριο του συνεδρίου του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ερωτηθείς εάν το θέμα των συντάξεων μπορεί να αποτελέσει πρόσκομμα στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Σαπέν απάντησε: "Ναι, αλλά η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα που δε στερούνται νομιμότητας. Θα πρέπει να καταθέσουν διαφορετικές προτάσεις προκειμένου να προσπαθήσουν να πετύχουν την ίδια συνολική δημοσιονομική ισορροπία".

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA πάντως, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επανεξετάσει κάποιες αλλαγές στον ΦΠΑ και πιο συγκεκριμένα ο χαμηλός του 11% να αυξηθεί στο 12% ή στο 13% ενώ φαίνεται πως θα υπάρχει και αντιπρόταση για τον υπερμειωμένο συντελεστή του 6,5% με πρόβλεψη να αυξηθεί στο 7%.

Με αυτή την πρόταση η κυβέρνηση προσδοκά αύξηση του προσδοκώμενου ύψους των εσόδων από 1 δισ. ευρώ σε 1,3 δισ. ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ