Παρέμβαση από Γερμανία για τον Τραμπ - Πυρά από τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ

Παρέμβαση από Γερμανία για τον Τραμπ - Πυρά από τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ Facebook Twitter
0

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χαρακτήρισε τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δεξιό εθνικιστή οι πολιτικές απόψεις του οποίου συνιστούν απειλή για την ειρήνη και την ευημερία.


Τα σχόλια του Γκάμπριελ, υπουργού Οικονομίας και ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, είναι η σαφέστερη μέχρι τώρα ένδειξη πως οι πολιτικοί που βρίσκονται στην εξουσία στην Ευρώπη ανησυχούν όλο και περισσότερο για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.


"Είτε είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, η Μαρίν Λεπέν ή ο Γκέερτ Βίλντερς – όλοι αυτοί οι δεξιοί εθνικιστές δεν είναι μόνο απειλή για την ειρήνη και την κοινωνική συνοχή, αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη", δήλωσε ο Γκάμπριελ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Welt am Sonntag.


Ο Γκάμπριελ ανέφερε πως ο Τραμπ και η Λεπέν της Γαλλίας υπόσχονται στους ψηφοφόρους "επιστροφή σε έναν παραμυθένιο κόσμο" στον οποίο η οικονομική δραστηριότητα διεξάγεται μόνο εντός των εθνικών συνόρων, όμως είπε ότι η ιστορία έχει αποδείξει πως οι απομονωμένες οικονομίες δεν έχουν καμία πιθανότητα να αναπτυχθούν.


"Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε πώς θέλουμε να διαμορφώσουμε την παγκοσμιοποίηση με έναν δίκαιο τρόπο", είπε ο Γκάμπριελ.


Πολιτικοί στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης παρακολουθούν πώς ο επιχειρηματίας και πρώην αστέρας των τηλεοπτικών ριάλιτι Τραμπ έχει μετατραπεί από αουτσάιντερ σε επικρατέστερο υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.


Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει την πολιτική καλωσορίσματος των προσφύγων που ακολουθεί η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ "παράλογη" και προέβλεψε ότι θα προκαλέσει ταραχές στη χώρα.


Επίσης, ο Τραμπ έχει πλέξει το εγκώμιο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είναι σε αντιπαράθεση με την Ευρώπη μετά την προσάρτηση από τη Μόσχα της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας πριν από δύο χρόνια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΝΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM