Πάπας Φραγκίσκος: Οι παιδόφιλοι ιερείς είναι όργανα του Σατανά

Πάπας Φραγκίσκος: Οι παιδόφιλοι ιερείς είναι όργανα του Σατανά Facebook Twitter
0

Η διάσκεψη γα την προστασία των ανηλίκων τελείωσε σήμερα στην Αγία Έδρα και ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε «τερατώδες» το φαινόμενο των παιδόφιλων ιερέων τους οποίους χαρακτήρισε «όργανα του Σατανά».

«Ένας ιερέας ο οποίος ευθύνεται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι όργανο του Σατανά», τόνισε ο Φραγκίσκος. Ο πάπας επανέλαβε ότι χρειάζεται εξαγνισμός αλλά και «να ελεγχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές, σχετικά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα, όλων των συνελεύσεων καθολικών επισκόπων των διαφόρων χωρών».

«Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μου θυμίζει την αρχαία θρησκευτική πρακτική της ανθρωποθυσίας σε παγανιστικές τελετές», είπε ο Πάπας.

«Η απάνθρωπη κατάσταση αυτού του παγκόσμιου φαινομένου γίνεται ακόμα πιο σοβαρή και πιο σκανδαλώδης στην Εκκλησία, διότι είναι σε αντίθεση με την ηθική εξουσία και την ηθική αξιοπιστία της», τόνισε.

Παράλληλα, όμως, θύματα παιδεραστών ιερέων που διαδήλωσαν στους δρόμους της Ρώμης, καταγγέλλουν ότι τα αποτελέσματα της συνόδου αυτής είναι ανεπαρκή και προσθέτουν ότι «θα περίμεναν από το Βατικανό, να τεθούν αμέσως εκτός Εκκλησίας όλοι οι κληρικοί οι οποίοι ευθύνονται για παρενόχληση και κακοποίηση ανηλίκων».

Υπογράμμισαν, δε, ότι πρόκειται για ένα ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο και ζήτησαν, έστω και στο μέλλον, να μπορέσουν να συναντηθούν με τον ποντίφικα και τους στενότερους συνεργάτες του, για να του ζητήσουν να αποκλείσει από την εκκλησιαστική κοινότητα τους παιδόφιλους, αλλά και όλους όσους, επί τόσες δεκαετίες, τους βοήθησαν και τους πρόσφεραν συγκάλυψη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ