Πάνω από 3.300 μετανάστες διασώθηκαν την Κυριακή στη Μεσόγειο σε συνολικά 31 επιχειρήσεις

Πάνω από 3.300 μετανάστες διασώθηκαν την Κυριακή στη Μεσόγειο σε συνολικά 31 επιχειρήσεις Facebook Twitter
0

Πάνω από 3.300 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν χθες Κυριακή στη Μεσόγειο σε συνολικά 31 επιχειρήσεις, ενώ βρέθηκαν επίσης δύο πτώματα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας, το οποίο συντονίζει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου.


Ένα πλοίο και τρία ταχύπλοα του ιταλικού Λιμενικού συμμετείχαν σε αυτές τις επιχειρήσεις μαζί με πολλά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών και διαφόρων ΜΚΟ οι οποίες δρουν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λιβύης, διευκρίνισε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα.


Εκπρόσωπος του ιταλικού ΛΣ δεν ήταν σε θέση να δώσει διευκρινίσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκαν τα δύο πτώματα, αλλά πρόσθεσε ότι και η σημερινή ήταν επίσης «μια δύσκολη ημέρα», χωρίς να έχει στη διάθεσή του ακριβή στοιχεία αυτή τη στιγμή.


Σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών ως την 25η Ιουνίου, πάνω από 73.000 μετανάστες έφθασαν στην ιταλική επικράτεια από την αρχή της χρονιάς, αριθμός που σηματοδοτεί μια αύξηση κατά σχεδόν 14% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.


Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 2.005 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται από την αρχή της χρονιάς κατά την προσπάθειά τους να περάσουν τη Μεσόγειο και να φτάσουν στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM