Πάνω από 3.300 μετανάστες διασώθηκαν την Κυριακή στη Μεσόγειο σε συνολικά 31 επιχειρήσεις

Πάνω από 3.300 μετανάστες διασώθηκαν την Κυριακή στη Μεσόγειο σε συνολικά 31 επιχειρήσεις Facebook Twitter
0

Πάνω από 3.300 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν χθες Κυριακή στη Μεσόγειο σε συνολικά 31 επιχειρήσεις, ενώ βρέθηκαν επίσης δύο πτώματα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας, το οποίο συντονίζει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου.


Ένα πλοίο και τρία ταχύπλοα του ιταλικού Λιμενικού συμμετείχαν σε αυτές τις επιχειρήσεις μαζί με πολλά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών και διαφόρων ΜΚΟ οι οποίες δρουν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λιβύης, διευκρίνισε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα.


Εκπρόσωπος του ιταλικού ΛΣ δεν ήταν σε θέση να δώσει διευκρινίσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκαν τα δύο πτώματα, αλλά πρόσθεσε ότι και η σημερινή ήταν επίσης «μια δύσκολη ημέρα», χωρίς να έχει στη διάθεσή του ακριβή στοιχεία αυτή τη στιγμή.


Σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών ως την 25η Ιουνίου, πάνω από 73.000 μετανάστες έφθασαν στην ιταλική επικράτεια από την αρχή της χρονιάς, αριθμός που σηματοδοτεί μια αύξηση κατά σχεδόν 14% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.


Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 2.005 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται από την αρχή της χρονιάς κατά την προσπάθειά τους να περάσουν τη Μεσόγειο και να φτάσουν στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM