Πάνω από 100 συλλήψεις στο Λονδίνο - Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία

Πάνω από 100 συλλήψεις στο Λονδίνο - Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από βίαιες διαδηλώσεις στο Λονδίνο το Σάββατο, δήλωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Η αστυνομία δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους ήταν ακροδεξιοί, αφού χιλιάδες συγκεντρώθηκαν ισχυριζόμενοι ότι προστατεύουν αγάλματα ενώ ήταν σε εξέλιξη πορεία κατά του ρατσισμού. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε: «Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας».

Σε εξέλιξη είναι επίσης έρευνα για έναν άνδρα που εμφανίστηκε να ουρεί δίπλα σε ένα μνημείο του Keith Palmer, του αστυνομικού ο οποίος σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση του Γουέστμινστερ το 2017. Ξεχωριστά το Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν πολλές ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού στο Λονδίνο και σε όλη τη χώρα.


Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πάτελ, δήλωσε ότι η «βεβήλωση» του μνημείου του Palmer ήταν «απολύτως ντροπιαστική». Ο Διοικητής της αστυνομίας πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε μια αηδιαστική και αποτρόπαια εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με  άνδρα που φαίνεται να ουρεί σε ένα μνημείο για τον  Palmer. Ξεκινήσαμε αμέσως μια έρευνα και θα συγκεντρώσουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα».

Πάνω από 100 συλλήψεις στο Λονδίνο - Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία Facebook Twitter

Μπόρις Τζόνσον: «Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας»


Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε την «ρατσιστική βία» έπειτα από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε ακροδεξιούς διαδηλωτές, από την μία πλευρά, και αντιρατσιστές διαδηλωτές και την αστυνομία, που προσπαθούσε να κρατήσει χωρισμένα τα δύο στρατόπεδα.

«Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας», έγραψε στο Twitter ο Μπόρις Τζόνσον. «Οποιοσδήποτε επιτίθεται στην αστυνομία της θα αντιμετωπισθεί με την πλήρη ισχύ του νόμου». Νωρίτερα, μικρές ομάδες διαδηλωτών πέταξαν μπουκάλια και κουτιά (μπύρας) στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ. Ακροδεξιές ομάδες φώναζαν ρατσιστικές βρισιές σε αντιρατσιστές διαδηλωτές και ορισμένοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν μεταλλικές μπάρες για να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών δυνάμεων.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ακροδεξιές ομάδες προκαλούν βία και διασάλευση της τάξης στο κεντρικό Λονδίνο. Καλώ τους ανθρώπους να παραμείνουν μακριά», έγραψε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν στο Twitter.

Οι ακροδεξιές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνο «για να προστατεύσουν την βρετανική κουλτούρα» και ειδικότερα ιστορικά μνημεία, έπειτα από το περιστατικό κατά το οποίο διαδηλωτές του αντιρατσιστικού κινήματος πέταξαν στο λιμάνι του Μπρίστολ το άγαλμα εμπόρου σκλάβων του 17ου αιώνα το περασμένο σαββατοκύριακο.

Αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους και άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ, έχουν πλέον καλυφθεί για να μην γίνουν στόχος των διαδηλωτών που δηλώνουν ότι τέτοια μνημεία δοξάζουν ρατσιστές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM