Πάνω από 100 συλλήψεις στο Λονδίνο - Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία

Πάνω από 100 συλλήψεις στο Λονδίνο - Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από βίαιες διαδηλώσεις στο Λονδίνο το Σάββατο, δήλωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Η αστυνομία δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους ήταν ακροδεξιοί, αφού χιλιάδες συγκεντρώθηκαν ισχυριζόμενοι ότι προστατεύουν αγάλματα ενώ ήταν σε εξέλιξη πορεία κατά του ρατσισμού. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε: «Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας».

Σε εξέλιξη είναι επίσης έρευνα για έναν άνδρα που εμφανίστηκε να ουρεί δίπλα σε ένα μνημείο του Keith Palmer, του αστυνομικού ο οποίος σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση του Γουέστμινστερ το 2017. Ξεχωριστά το Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν πολλές ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού στο Λονδίνο και σε όλη τη χώρα.


Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πάτελ, δήλωσε ότι η «βεβήλωση» του μνημείου του Palmer ήταν «απολύτως ντροπιαστική». Ο Διοικητής της αστυνομίας πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε μια αηδιαστική και αποτρόπαια εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με  άνδρα που φαίνεται να ουρεί σε ένα μνημείο για τον  Palmer. Ξεκινήσαμε αμέσως μια έρευνα και θα συγκεντρώσουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα».

Πάνω από 100 συλλήψεις στο Λονδίνο - Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία Facebook Twitter

Μπόρις Τζόνσον: «Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας»


Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε την «ρατσιστική βία» έπειτα από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε ακροδεξιούς διαδηλωτές, από την μία πλευρά, και αντιρατσιστές διαδηλωτές και την αστυνομία, που προσπαθούσε να κρατήσει χωρισμένα τα δύο στρατόπεδα.

«Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας», έγραψε στο Twitter ο Μπόρις Τζόνσον. «Οποιοσδήποτε επιτίθεται στην αστυνομία της θα αντιμετωπισθεί με την πλήρη ισχύ του νόμου». Νωρίτερα, μικρές ομάδες διαδηλωτών πέταξαν μπουκάλια και κουτιά (μπύρας) στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ. Ακροδεξιές ομάδες φώναζαν ρατσιστικές βρισιές σε αντιρατσιστές διαδηλωτές και ορισμένοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν μεταλλικές μπάρες για να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών δυνάμεων.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ακροδεξιές ομάδες προκαλούν βία και διασάλευση της τάξης στο κεντρικό Λονδίνο. Καλώ τους ανθρώπους να παραμείνουν μακριά», έγραψε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν στο Twitter.

Οι ακροδεξιές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνο «για να προστατεύσουν την βρετανική κουλτούρα» και ειδικότερα ιστορικά μνημεία, έπειτα από το περιστατικό κατά το οποίο διαδηλωτές του αντιρατσιστικού κινήματος πέταξαν στο λιμάνι του Μπρίστολ το άγαλμα εμπόρου σκλάβων του 17ου αιώνα το περασμένο σαββατοκύριακο.

Αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους και άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ, έχουν πλέον καλυφθεί για να μην γίνουν στόχος των διαδηλωτών που δηλώνουν ότι τέτοια μνημεία δοξάζουν ρατσιστές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM