Πάνω από 100 συλλήψεις στο Λονδίνο - Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία

Πάνω από 100 συλλήψεις στο Λονδίνο - Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από βίαιες διαδηλώσεις στο Λονδίνο το Σάββατο, δήλωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Η αστυνομία δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους ήταν ακροδεξιοί, αφού χιλιάδες συγκεντρώθηκαν ισχυριζόμενοι ότι προστατεύουν αγάλματα ενώ ήταν σε εξέλιξη πορεία κατά του ρατσισμού. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε: «Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας».

Σε εξέλιξη είναι επίσης έρευνα για έναν άνδρα που εμφανίστηκε να ουρεί δίπλα σε ένα μνημείο του Keith Palmer, του αστυνομικού ο οποίος σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση του Γουέστμινστερ το 2017. Ξεχωριστά το Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν πολλές ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού στο Λονδίνο και σε όλη τη χώρα.


Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πάτελ, δήλωσε ότι η «βεβήλωση» του μνημείου του Palmer ήταν «απολύτως ντροπιαστική». Ο Διοικητής της αστυνομίας πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε μια αηδιαστική και αποτρόπαια εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με  άνδρα που φαίνεται να ουρεί σε ένα μνημείο για τον  Palmer. Ξεκινήσαμε αμέσως μια έρευνα και θα συγκεντρώσουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα».

Πάνω από 100 συλλήψεις στο Λονδίνο - Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία Facebook Twitter

Μπόρις Τζόνσον: «Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας»


Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε την «ρατσιστική βία» έπειτα από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε ακροδεξιούς διαδηλωτές, από την μία πλευρά, και αντιρατσιστές διαδηλωτές και την αστυνομία, που προσπαθούσε να κρατήσει χωρισμένα τα δύο στρατόπεδα.

«Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας», έγραψε στο Twitter ο Μπόρις Τζόνσον. «Οποιοσδήποτε επιτίθεται στην αστυνομία της θα αντιμετωπισθεί με την πλήρη ισχύ του νόμου». Νωρίτερα, μικρές ομάδες διαδηλωτών πέταξαν μπουκάλια και κουτιά (μπύρας) στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ. Ακροδεξιές ομάδες φώναζαν ρατσιστικές βρισιές σε αντιρατσιστές διαδηλωτές και ορισμένοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν μεταλλικές μπάρες για να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών δυνάμεων.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ακροδεξιές ομάδες προκαλούν βία και διασάλευση της τάξης στο κεντρικό Λονδίνο. Καλώ τους ανθρώπους να παραμείνουν μακριά», έγραψε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν στο Twitter.

Οι ακροδεξιές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνο «για να προστατεύσουν την βρετανική κουλτούρα» και ειδικότερα ιστορικά μνημεία, έπειτα από το περιστατικό κατά το οποίο διαδηλωτές του αντιρατσιστικού κινήματος πέταξαν στο λιμάνι του Μπρίστολ το άγαλμα εμπόρου σκλάβων του 17ου αιώνα το περασμένο σαββατοκύριακο.

Αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους και άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ, έχουν πλέον καλυφθεί για να μην γίνουν στόχος των διαδηλωτών που δηλώνουν ότι τέτοια μνημεία δοξάζουν ρατσιστές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM
USS Nimitz

Διεθνή / Μήνυμα αποτροπής προς το Ιράν: Αλλαγή πορείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Nimitz προς τη Μέση Ανατολή

Η παρουσία του Nimitz επιτρέπει ταχεία αντίδραση σε ενδεχόμενες κρίσεις, ενώ ενισχύει την προστασία των θαλάσσιων οδών (όπως τα Στενά του Ορμούζ), που είναι κρίσιμες για το παγκόσμιο εμπόριο ενέργειας
LIFO NEWSROOM
Οι επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ αποκαλύπτουν πλήρη έλλειψη καταφυγίων για παλαιστινιακές πόλεις

Διεθνή / Ισραήλ: Οι επιθέσεις του Ιράν αποκαλύπτουν έλλειψη καταφυγίων σε παλαιστινιακές πόλεις

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από ιρανικό πλήγμα στην πόλη Ταμρά κοντά στη Χάιφα, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε καταφύγια και τις ανισότητες που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Politico: Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Politico / Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Ποιες χώρες μετατρέπουν υπόγεια σε χειρουργεία, εκπαιδεύουν προσωπικό στην αντιμετώπιση πολεμικών τραυμάτων και εξοπλίζονται με αλεξίσφαιρα γιλέκα, γεννήτριες ρεύματος και κινητές ιατρικές μονάδες για μαζικά περιστατικά
LIFO NEWSROOM
Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Διεθνή / Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Το Ισραήλ απέλασε όλους τους επιβαίνοντες του πλοίου που επιχείρησε να μεταφέρει συμβολική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM