Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν θα δώσει $490 εκατ. σε 1000 θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν θα δώσει $490 εκατ. σε 1000 θύματα σεξουαλικής κακοποίησης Facebook Twitter
0

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε χίλιους πρώην φοιτητές και αθλητές του, που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από γιατρό του ιδρύματος στις βόρειες ΗΠΑ.

Η συμφωνία, μεταξύ των σημαντικότερων που έχουν συναφθεί έως σήμερα στο πλαίσιο μιας υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης σε πανεπιστήμιο, θα πρέπει να επικυρωθεί επίσημα από το σύνολο των μερών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αφορά τις ασελγείς πράξεις του γιατρού Ρίτσαρντ Άντερσον, ο οποίος εργαζόταν το διάστημα μεταξύ 1966-2003 στο πανεπιστήμιο, το οποίο βρίσκεται στο Αν Άρμπορ. Ο Άντερσον πέθανε το 2008.

Εκατοντάδες φοιτητές και μέλη των αθλητικών ομάδων, κυρίως αγόρια και άνδρες, τον κατηγόρησαν τα τελευταία χρόνια ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά, κατά τη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας.

Μια έκθεση, την οποία συνέταξε ένα δικηγορικό γραφείο έπειτα από αίτημα του πανεπιστημίου, επιβεβαίωσε πως ο γιατρός «είχε μια κακοποιητική σεξουαλική συμπεριφορά προς τους ασθενείς του».

Το ίδρυμα ξεκίνησε το 2020 μια διαδικασία διαβούλευσης, υπό την αιγίδα ενός ομοσπονδιακού δικαστή, για να αποζημιώσει τα θύματά του.

Τα μέρη συμφώνησαν τελικά σε ένα ποσό ύψους 490 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 460 εκατομμύρια για τους 1.050 καταγγέλλοντες που έχουν ήδη αποκαλυφθεί και 30 εκατομμύρια για θύματα που θα μπορούσαν να εμφανιστούν έως την 31η Ιουλίου.

«Ελπίζουμε πως αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει στους επιζώντες να ξεκινήσουν τη διαδικασία ίασης», σχολίασε ο Τζόρνταν Άκερ, που προεδρεύει του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, σε δελτίο Τύπου.

«Η δουλειά που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν τα πρώτα θύματα άρχισαν με θάρρος να μιλάνε, θα συνεχιστεί», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters    

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διεθνή / Τουρκία: Αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στο ποδόσφαιρο - Πώς ξετυλίχθηκε η υπόθεση

Το σκάνδαλο στοιχηματισμού στην Τουρκία επιβεβαιώνει αυτό που ήδη πίστευαν αρκετοί φίλαθλοι, ότι διαιωνίζεται ένα σύστημα νεποτισμού και διαφθοράς στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM