Πακιστάν: Δημοσιογράφοι βασανίστηκαν επειδή αποκάλυψαν ανθυγιεινές συνθήκες σε χώρο καραντίνας

Πακιστάν: Δημοσιογράφοι βασανίστηκαν επειδή αποκάλυψαν ανθυγιεινές συνθήκες σε χώρο καραντίνας Facebook Twitter
EPA
0

Δύο Πακιστανοί δημοσιογράφοι υπέστησαν βασανιστήρια στη φυλακή, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, επειδή αποκάλυψαν τις ανθυγιεινές συνθήκες σε χώρο καραντίνας για ανθρώπους που πιθανόν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην επαρχία Μπαλουτσιστάν.

«Στην κυβέρνηση δεν άρεσε η κάλυψή μας», στην οποία τονιζόταν η έλλειψη νερού και άλλων βασικών υπηρεσιών στο κέντρο αυτό, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαΐντ Αλί Ασακζάι, ο οποίος κλήθηκε το Σάββατο να προσέλθει για υπόθεσή του μαζί με έναν συνάδελφό του σε τμήμα των δυνάμεων ασφαλείας προτού και οι δυο τους να παραδοθούν στα χέρια παραστρατιωτικής οργάνωσης.

«Μας κάλυψαν τα μάτια κατόπιν άρχισαν να μας χτυπάνε με ρόπαλα και καλώδια οπτικής ίνας», αφηγήθηκε ο δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο Samaa. «Κάποια στιγμή σκέφτηκα 'δεν θα με αφήσουν να φύγω ζωντανός. Θα με σκοτώσουν'».

Φωτογραφίες, αντίγραφα των οποίων στάλθηκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, εικονίζουν σημάδια από χτυπήματα και εκτεταμένους μώλωπες στα σώματα των δύο δημοσιογράφων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι τη Δευτέρα το βράδυ, αφού πέρασαν τρία εικοσιτετράωρα «σε κελί απομόνωσης», σύμφωνα με τον Ασακζάι.

Άλλο ένα κέντρο καραντίνας που δημιουργήθηκε στο Μπαλουτσιστάν για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού είχε βρεθεί στα πρωτοσέλιδα και στις τηλεοπτικές οθόνες τον Φεβρουάριο, εξαιτίας των ανθυγιεινών συνθηκών. «Είναι απολύτως απαράδεκτο το γεγονός ότι στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας διέπραξαν βασανιστήρια απλούστατα επειδή δεν τους άρεσε αυτό που μετέδωσαν οι δύο δημοσιογράφοι», τόνισε με αγανάκτηση ο Ντανιέλ Μπαστάρ, επικεφαλής του γραφείου των RSF που είναι αρμόδιο για την περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ζία Ουλά Λανγκόβ, ο υπουργός Εσωτερικών του Μπαλουτσιστάν, εξέφρασε «θλίψη» για το γεγονός πως οι δημοσιογράφοι υπέστησαν «βασανισμό». Διενεργείται έρευνα για τα γεγονότα και «τρεις αξιωματικοί που ενεπλάκησαν άμεσα στο συμβάν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM