Πακιστάν: Δημοσιογράφοι βασανίστηκαν επειδή αποκάλυψαν ανθυγιεινές συνθήκες σε χώρο καραντίνας

Πακιστάν: Δημοσιογράφοι βασανίστηκαν επειδή αποκάλυψαν ανθυγιεινές συνθήκες σε χώρο καραντίνας Facebook Twitter
EPA
0

Δύο Πακιστανοί δημοσιογράφοι υπέστησαν βασανιστήρια στη φυλακή, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, επειδή αποκάλυψαν τις ανθυγιεινές συνθήκες σε χώρο καραντίνας για ανθρώπους που πιθανόν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην επαρχία Μπαλουτσιστάν.

«Στην κυβέρνηση δεν άρεσε η κάλυψή μας», στην οποία τονιζόταν η έλλειψη νερού και άλλων βασικών υπηρεσιών στο κέντρο αυτό, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαΐντ Αλί Ασακζάι, ο οποίος κλήθηκε το Σάββατο να προσέλθει για υπόθεσή του μαζί με έναν συνάδελφό του σε τμήμα των δυνάμεων ασφαλείας προτού και οι δυο τους να παραδοθούν στα χέρια παραστρατιωτικής οργάνωσης.

«Μας κάλυψαν τα μάτια κατόπιν άρχισαν να μας χτυπάνε με ρόπαλα και καλώδια οπτικής ίνας», αφηγήθηκε ο δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο Samaa. «Κάποια στιγμή σκέφτηκα 'δεν θα με αφήσουν να φύγω ζωντανός. Θα με σκοτώσουν'».

Φωτογραφίες, αντίγραφα των οποίων στάλθηκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, εικονίζουν σημάδια από χτυπήματα και εκτεταμένους μώλωπες στα σώματα των δύο δημοσιογράφων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι τη Δευτέρα το βράδυ, αφού πέρασαν τρία εικοσιτετράωρα «σε κελί απομόνωσης», σύμφωνα με τον Ασακζάι.

Άλλο ένα κέντρο καραντίνας που δημιουργήθηκε στο Μπαλουτσιστάν για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού είχε βρεθεί στα πρωτοσέλιδα και στις τηλεοπτικές οθόνες τον Φεβρουάριο, εξαιτίας των ανθυγιεινών συνθηκών. «Είναι απολύτως απαράδεκτο το γεγονός ότι στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας διέπραξαν βασανιστήρια απλούστατα επειδή δεν τους άρεσε αυτό που μετέδωσαν οι δύο δημοσιογράφοι», τόνισε με αγανάκτηση ο Ντανιέλ Μπαστάρ, επικεφαλής του γραφείου των RSF που είναι αρμόδιο για την περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ζία Ουλά Λανγκόβ, ο υπουργός Εσωτερικών του Μπαλουτσιστάν, εξέφρασε «θλίψη» για το γεγονός πως οι δημοσιογράφοι υπέστησαν «βασανισμό». Διενεργείται έρευνα για τα γεγονότα και «τρεις αξιωματικοί που ενεπλάκησαν άμεσα στο συμβάν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM