Πακιστάν: Δημοσιογράφοι βασανίστηκαν επειδή αποκάλυψαν ανθυγιεινές συνθήκες σε χώρο καραντίνας

Πακιστάν: Δημοσιογράφοι βασανίστηκαν επειδή αποκάλυψαν ανθυγιεινές συνθήκες σε χώρο καραντίνας Facebook Twitter
EPA
0

Δύο Πακιστανοί δημοσιογράφοι υπέστησαν βασανιστήρια στη φυλακή, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, επειδή αποκάλυψαν τις ανθυγιεινές συνθήκες σε χώρο καραντίνας για ανθρώπους που πιθανόν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην επαρχία Μπαλουτσιστάν.

«Στην κυβέρνηση δεν άρεσε η κάλυψή μας», στην οποία τονιζόταν η έλλειψη νερού και άλλων βασικών υπηρεσιών στο κέντρο αυτό, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαΐντ Αλί Ασακζάι, ο οποίος κλήθηκε το Σάββατο να προσέλθει για υπόθεσή του μαζί με έναν συνάδελφό του σε τμήμα των δυνάμεων ασφαλείας προτού και οι δυο τους να παραδοθούν στα χέρια παραστρατιωτικής οργάνωσης.

«Μας κάλυψαν τα μάτια κατόπιν άρχισαν να μας χτυπάνε με ρόπαλα και καλώδια οπτικής ίνας», αφηγήθηκε ο δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο Samaa. «Κάποια στιγμή σκέφτηκα 'δεν θα με αφήσουν να φύγω ζωντανός. Θα με σκοτώσουν'».

Φωτογραφίες, αντίγραφα των οποίων στάλθηκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, εικονίζουν σημάδια από χτυπήματα και εκτεταμένους μώλωπες στα σώματα των δύο δημοσιογράφων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι τη Δευτέρα το βράδυ, αφού πέρασαν τρία εικοσιτετράωρα «σε κελί απομόνωσης», σύμφωνα με τον Ασακζάι.

Άλλο ένα κέντρο καραντίνας που δημιουργήθηκε στο Μπαλουτσιστάν για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού είχε βρεθεί στα πρωτοσέλιδα και στις τηλεοπτικές οθόνες τον Φεβρουάριο, εξαιτίας των ανθυγιεινών συνθηκών. «Είναι απολύτως απαράδεκτο το γεγονός ότι στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας διέπραξαν βασανιστήρια απλούστατα επειδή δεν τους άρεσε αυτό που μετέδωσαν οι δύο δημοσιογράφοι», τόνισε με αγανάκτηση ο Ντανιέλ Μπαστάρ, επικεφαλής του γραφείου των RSF που είναι αρμόδιο για την περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ζία Ουλά Λανγκόβ, ο υπουργός Εσωτερικών του Μπαλουτσιστάν, εξέφρασε «θλίψη» για το γεγονός πως οι δημοσιογράφοι υπέστησαν «βασανισμό». Διενεργείται έρευνα για τα γεγονότα και «τρεις αξιωματικοί που ενεπλάκησαν άμεσα στο συμβάν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM