Ελλείψεις στην πιπεριά τσίλι, «παγώνουν» οι πωλήσεις της καυτερής σως Σριράτσα - «Σημάδι Αποκάλυψης»

«Παγώνουν» οι πωλήσεις της καυτερής σως Σριράνκα λόγω ελλείψεων στην πιπεριά τσίλι - «Σημάδι Αποκάλυψης» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Έξαλλοι εμφανίζονται οι λάτρεις της περίφημης σως Σριράτσα, της εξαιρετικά καυτερής σως από την Ταϊλάνδη που παρασκευάζεται από πάστα πιπεριάς τσίλι, καθώς η εταιρεία παρασκευής της αναστέλει τις πωλήσεις το καλοκαίρι λόγω της έλλειψης της πιπεριάς τσίλι. 

Η Huy Fong με έδρα τη νότια Καλιφόρνια επιβεβαίωσε πως από την έλλειψη αυτή θα επηρεαστούν κάποια από τα δημοφιλή της προϊόντα -μεταξύ αυτών η Hot Chili Sauce Sriracha.

Το περασμένο Απρίλιο, με ένα μέιλ στους πελάτες της, η εταιρεία χαρακτήρισε «σοβαρή» την έλλειψη πιπεριών που συνδέεται με το κλίμα. 

Η εταιρεία προμηθεύεται τις πιπεριές της από διάφορες φάρμες σε Καλιφόρνια, Νέο Μεξικό και Μεξικό. Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την ποιότητα του είδους και επιτείνουν τις ελλείψεις της πιπεριάς τσίλι. 

Σύμφωνα με το ίδιο μέιλ, όλες οι παραγγελίες που υποβλήθηκαν μετά τις 19 Απριλίου, θα παραδοθούν μετά την Ημέρα Εργασίας, κοινώς μετά τις 5 Σεπτεμβρίου. 

«Δυστυχώς, αυτό είναι πέρα από τον έλεγχό μας και χωρίς αυτό το βασικό συστατικό δεν είμαστε σε θέση να παράγουμε κανένα από τα προϊόντα μας» σημειώνεται, μεταξύ άλλων. 

«Κατανοούμε πως αυτό ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και πριν τον Σεπτέμβριο δε θα αποδεχτούμε νέες παραγγελίες καθώς δεν έχουμε επαρκή αποθέματα για αυτές» προστίθεται. 

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ιστορική ξηρασία που πλήττει τις δυτικές ΗΠΑ έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην γεωργία της Καλιφόρνια. Η αρμόδια υπηρεσία που παρακολουθεί τα επίπεδα ξηρασίας αναφέρει πως ολόκληρη η πολιτεία βρισκόταν σε «σοβαρή ξηρασία» από την περασμένη εβδομάδα, με την Central Valley να αντιμετωπίζει συνθήκες «ακραίας ξηρασίας». 

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τους λάτρεις της σως Σριράτσα «καούρα», με κάποιους στα social media να μιλούν για «σημάδι Αποκάλυψης»  και άλλοι να προβλέπουν αύξηση της τιμής της Σριράτσα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανοί στρατιώτες στις μάχες στην Ουκρανία, λέει γερμανικό ηχητικό - Σχεδιάζουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, λέει η Μόσχα

Διεθνή / Βρετανοί στρατιώτες στις μάχες στην Ουκρανία, λέει γερμανικό ηχητικό - Σχεδιάζουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, λέει η Μόσχα

Παιχνίδια πολέμου ανάμεσα σε Λονδίνο, Μόσχα και Βερολίνο - Η διαρροή συνομιλίας Γερμανών στρατιωτικών για το σύστημα Taurus - Το χτύπημα στην γέφυρα Κερτς και η οργή των Βρετανών για τους Γερμανούς
NEWSROOM
Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: «Κωνσταντινούπολη, ο σεβντάς μας», το νέο σποτ του υποψηφίου Μουράτ Κουρούμ

Διεθνή / Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: «Κωνσταντινούπολη, ο σεβντάς μας», το νέο σποτ του υποψηφίου Μουράτ Κουρούμ

Ο έμπιστος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δημοτικές εκλογές άρχισε να χρησιμοποιεί το σύνθημα «Θα έρθει ο Απρίλιος και τα πρόσωπα θα χαμογελάσουν»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Το Μπάκιγχαμ αναβαθμίζει την «εξαφανισμένη» Κέιτ Μίντλετον: Θα απονέμει τιμητικές διακρίσεις εκ μέρους του βασιλιά

Διεθνή / Το Μπάκιγχαμ αναβαθμίζει την «εξαφανισμένη» Κέιτ Μίντλετον: Θα απονέμει τιμητικές διακρίσεις εκ μέρους του βασιλιά

Το βασιλικό πρωτόκολλο επιτρέπει μόνο στους εκ γενετής γαλαζοαίματους να απονέμουν τιμητικές διακρίσεις - Η αλλαγή που μελετά το παλάτι για τις εξ αγχιστείας γαλαζοαίματες, Κέιτ Μίντλετον και βασίλισσα Καμίλα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ