Ελλείψεις στην πιπεριά τσίλι, «παγώνουν» οι πωλήσεις της καυτερής σως Σριράτσα - «Σημάδι Αποκάλυψης»

«Παγώνουν» οι πωλήσεις της καυτερής σως Σριράνκα λόγω ελλείψεων στην πιπεριά τσίλι - «Σημάδι Αποκάλυψης» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Έξαλλοι εμφανίζονται οι λάτρεις της περίφημης σως Σριράτσα, της εξαιρετικά καυτερής σως από την Ταϊλάνδη που παρασκευάζεται από πάστα πιπεριάς τσίλι, καθώς η εταιρεία παρασκευής της αναστέλει τις πωλήσεις το καλοκαίρι λόγω της έλλειψης της πιπεριάς τσίλι. 

Η Huy Fong με έδρα τη νότια Καλιφόρνια επιβεβαίωσε πως από την έλλειψη αυτή θα επηρεαστούν κάποια από τα δημοφιλή της προϊόντα -μεταξύ αυτών η Hot Chili Sauce Sriracha.

Το περασμένο Απρίλιο, με ένα μέιλ στους πελάτες της, η εταιρεία χαρακτήρισε «σοβαρή» την έλλειψη πιπεριών που συνδέεται με το κλίμα. 

Η εταιρεία προμηθεύεται τις πιπεριές της από διάφορες φάρμες σε Καλιφόρνια, Νέο Μεξικό και Μεξικό. Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την ποιότητα του είδους και επιτείνουν τις ελλείψεις της πιπεριάς τσίλι. 

Σύμφωνα με το ίδιο μέιλ, όλες οι παραγγελίες που υποβλήθηκαν μετά τις 19 Απριλίου, θα παραδοθούν μετά την Ημέρα Εργασίας, κοινώς μετά τις 5 Σεπτεμβρίου. 

«Δυστυχώς, αυτό είναι πέρα από τον έλεγχό μας και χωρίς αυτό το βασικό συστατικό δεν είμαστε σε θέση να παράγουμε κανένα από τα προϊόντα μας» σημειώνεται, μεταξύ άλλων. 

«Κατανοούμε πως αυτό ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και πριν τον Σεπτέμβριο δε θα αποδεχτούμε νέες παραγγελίες καθώς δεν έχουμε επαρκή αποθέματα για αυτές» προστίθεται. 

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ιστορική ξηρασία που πλήττει τις δυτικές ΗΠΑ έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην γεωργία της Καλιφόρνια. Η αρμόδια υπηρεσία που παρακολουθεί τα επίπεδα ξηρασίας αναφέρει πως ολόκληρη η πολιτεία βρισκόταν σε «σοβαρή ξηρασία» από την περασμένη εβδομάδα, με την Central Valley να αντιμετωπίζει συνθήκες «ακραίας ξηρασίας». 

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τους λάτρεις της σως Σριράτσα «καούρα», με κάποιους στα social media να μιλούν για «σημάδι Αποκάλυψης»  και άλλοι να προβλέπουν αύξηση της τιμής της Σριράτσα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM