Παγωμένα ιγκουάνα - Ασυνήθιστη προειδοποίηση στη Φλόριντα

Παγωμένα ιγκουάνα - Ασυνήθιστη προειδοποίηση στη Φλόριντα Facebook Twitter
Ένα παγωμένο ιγκουάνα μετά από μια νύχτα κρύου στη Φλόριντα
0

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε μια ασυνήθιστη προειδοποίηση ότι παγωμένα ιγκουάνα αναμένεται να εμφανιστούν στη νότια Φλόριντα, καθώς οι θερμοκρασίες μειώνονται σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα για την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι σαύρες ιγκουάνα όπως αποδεικνύεται, επηρεάζονται σημαντικά μόλις οι θερμοκρασίες πέσουν σε περίπου 4 βαθμούς. Όταν παγώνουν, πέφτουν σε «λήθαργο» και τα πλάσματα αυτά δεν μπορούν να κρατηθούν από τα δέντρα που είναι το σπίτι τους με αποτέλεσμα να γλιστρούν. Αλλά, οι ειδικοί ενημέρωσαν το κοινό ότι τα παγωμένα ερπετά μπορεί να είναι δύσκαμπτα και να φαίνονται άψυχα, όμως δεν είναι νεκρά.

Η υπηρεσία NWS αποφάσισε να ειδοποιήσει το κοινό μέσω Twitter για την αυξημένη πιθανότητα να δουν ιγκουάνα πεσμένα στο έδαφος.

Αρκετοί κάτοικοι ωστόσο δεν ξαφνιάζονται με την προειδοποίηση καθώς γνωρίζουν πως τα πράσινα ερπετά μπορεί να παγώσουν και να βρεθούν «απολιθωμένα» στις αυλές και τους δρόμους, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ωστόσο συνιστάται να αποφεύγεται η αλληλεπίδραση με τα παγωμένα ιγκουάνα, καθώς μπορεί απροσδόκητα να βγουν από το λήθαργο και να αισθανθούν απειλή αν κάποιος πλησιάσει κοντά τους, σημειώνει ο Guardian στο δημοσίευμά του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ