Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα στον κεντρικό σταθμό τρένων στην Ουτρέχτη, ο οποίος εκκενώθηκε και στήθηκε τεράστια αστυνομική επιχείρηση.

 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο υπόπτους, για τους οποίους διεξάγεται έρευνα. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός εκκενώθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης, αλλά πλέον ξανάρχισαν τα δρομολόγια των τρένων.

 

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση. Η αστυνομία έκανε αρχικά λόγο για «ύποπτη κατάσταση» σε ένα τρένο με προορισμό τη Χάγη. Οι αρχές αναζητούσαν έναν ύποπτο που φέρεται να φώναξε κάτι «ανησυχητικό». Δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς είπε, αλλά κρίθηκε αρκετό προκειμένου να διαταχθεί η εκκένωση του σταθμού.

 

Εκεί έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, περιγράφουν τα ολλανδικά ΜΜΕ. Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας έκανε κύκλους πάνω από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Επίσης έγινε και έρευνα για εκρηκτικά, χωρίς να εντοπιστούν ευρήματα. Μετά τη σύλληψη των δύο υπόπτων, ο σταθμός άνοιξε και πάλι.