Ουκρανός ολιγάρχης βρέθηκε «ανεξήγητα» νεκρός στο γκαράζ της έπαυλής του στη Βρετανία

Ουκρανός ολιγάρχης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Ολιγάρχης που είχε γεννηθεί στην Ουκρανία βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στη Βρετανία, αλλά η αστυνομία εκτιμά- προς το παρόν- ότι οι συνθήκες του θανάτου του δεν είναι ύποπτες.  

Πρόκειται για τον 66χρονο Μικαΐλ Γουότφορντ, ο οποίος έβγαλε την περιουσία του από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Η είδηση του θανάτου του έρχεται τη στιγμή που- λόγω του πολέμου στην Ουκρανία- η προσοχή έχει επικεντρωθεί στους ολιγάρχες- και στη Βρετανία- που εκτιμάται ότι είναι στον στενό κύκλο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Όμως, ο Γουότφορντ ήταν στο στόχαστρο των κυρώσεων που επιβάλλονται σε ολιγάρχες.
 

Η σορός του εντοπίστηκε τη Δευτέρα, στο σπίτι του στο Σάρεϊ και οι αρχές χαρακτηρίζουν τον θάνατο «ανεξήγητο», αλλά όχι «ύποπτο». Σύμφωνα με τη Sun, ο ολιγάρχης βρέθηκε κρεμασμένος στο γκαράζ της έπαυλής του. 

«Ειδοποιηθήκαμε περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας (28/2), έπειτα από αναφορές για τον εντοπισμό της σορού ενός άνδρα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής. «Κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά δυστυχώς διαπιστώθηκε επί τόπου ο θάνατός του. Διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν εκτιμάται ότι είναι ύποπτες συνθήκες», συμπλήρωσε. 

Ο Γουότφορντ γεννήθηκε ως Μικαΐλ Τολστόσεγια στην Ουκρανία το 1955, την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Ήταν γνωστός ως «Μίσα» και σύμφωνα με τους Sunday Times απέκτησε αγγλικό επίθετο όταν πήγε στη Βρετανία. Αρχικά, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου ζούσε με την Εσθονή συζυγό του, Τζέιν, προτού μετακομίσουν στο Σάρεϊ. 

Ο Γουότφορντ είχε δηλώσει ότι η παιδική του ηλικία ήταν πολύ άνετη, στην Ουκρανία της σοβιετικής εποχής, καθώς ζούσε σε διαμέρισμα με τέσσερα υπνοδωμάτια και μπάνιο και με ένα αυτοκίνητο. «Σε όρους πολυτέλειας, ήταν το αντίστοιχο με το να ταξιδεύεις με τζετ σήμερα», είχε δηλώσει στους Sunday Times το 2015. 

Η μητέρα του- που σύμφωνα με τη Sun ζούσε σε διαμέρισμα κοντά στη βίλα του- λέγεται ότι επέμενε να κρατά τη σοβιετική ταυτότητά της σε χρηματοκιβώτιο. «Πιστεύει ισχυρά ότι οι κομμουνιστές θα επιστρέψουν στη Ρωσία και την Ουκρανία. Στο μεταξύ, απολαμβάνει να δαπανά περιορισμένα τα χρήματα του καπιταλιστή γιου της… και προσευχόμαστε να μην πραγματοποιηθεί ποτέ το όνειρό της», είχε πει ο Γουότφορντ στους Sunday Times.


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM